Fridag betyr heldigvis tid til å spise frokost godt og lenge. Ingenting som må gjøres akkurat her og nå. Jeg tror det er en av de tingene som jeg setter aller høyest med nettopp en fridag. Da er det jo kjekt å benytte anledningen til å lage seg en ekstra freidig frokost også, og her er det deilige, amerikanske pannekaker med bacon og lønnesirup som settes fram.

Nyt!

Amerikanske pannekaker til frokost

Dette trenger du til frokost for 4 personer
25 g smør
3 dl kulturmelk
2 egg
5 dl hvetemel
1 ts natron
½ ts bakepulver
50 g sukker
1 ts salt
smør og olje til steking

bacon
lønnesirup

Smelt smøret og ha det oppi en bolle sammen med kulturmelken og eggene. Pisk det sammen. Bland alt det tørre i en annen bolle og hell melkeblandingen oppi. Rør det kjapt sammen. Det er viktig at du ikke rører for mye. Dette blir en gangske tykk røre.

Ha smør og olje i stekepannen og fordel røren som små pletter i pannen. De er ferdigstekte på den ene siden når boblene på toppen begynner å stivne. Snu pannekakene og stek dem raskt på den andre siden.

Serveres med bacon, smør og lønnesirup.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Her sikles det etter eplepannekaker. Lurer på om de er gode med bacon til også. 😀

    Tror det må testes.

    Fortsatt god påske!

    • Det synes jeg absolutt du må teste! Eplepannekaker er jo så godt. Og det salte baconet, det passer til det meste! Fortsatt god påske til deg også!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *