Smilende egg med brødpinner

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 10 minutter

Porsjoner: 4

Smilende egg med brødpinner

Du vet det blir en bra dag når den starter med perfekt kokte egg og sprø brødpinner til. Aller helst med godt smør på brødpinnene og et fryss flaksalt over egget! Ligger avisen ved siden av da, ja da snakker vi.

Hvordan du liker egget kokt best, det vet du bedre enn meg. Jeg vil helst ha en flytende kjerne på plommen, men ønsker at hviten og det ytterste laget av plommen er fast. Du får justere koketidene du finner lenger ned, ut fra dine preferanser.

LES MER! Bruk gjerne det eltefrie brødet til frokosten!

Etter at vi fikk egne høner for ca. 10 år siden, har jeg blitt skikkelig bortskjemt med veldig gode egg.

Lar du eggene være med i oppkoket?

Her er meningene delte. Blir det best å la eggene være med på oppkoket eller ikke? Jeg liker å legge eggene i en kasserolle sammen med vann fra springen og la det varmes opp sammen. Jeg har bestandig full styrke på varmen, og når vannet koker, lar jeg det koke i nøyaktig 3 ½ minutt. Da er egget akkurat sånn at plommen nærmest eksploderer og renner slik den skal når jeg dypper den første brødpinnen nedi. Perfekt!

Koketiden vil variere litt ut fra hvilken koketopp du bruker, og derav hvor lang tid vannet bruker på å koke opp. Prøv ut din egen koketopp og noter din perfekte koketid i margen! 

Ingredienser

4 egg
4 skive(r) godt brød
smør
flaksalt

Slik gjør du

Legg eggene i en kasserolle med kaldt vann og kok opp. La eggene koke i 3 ½ minutt, pluss-minus – se innledningsteksten.   

Mens eggene blir ferdige, rister du brødskivene enten i en helt vanlig brødrister eller legger dem på et stekebrett rett under grillelementet i stekeovnen. Vend dem når de er blitt brunflekkete.

Smør et godt lag med smør på skivene før du deler dem opp i staver som er akkurat passe tykke til å dyppes ned i egget.

Dryss bittelitt flaksalt over egget og nyt!

Denne oppskriften er fra boken min: Fru Timians beste sommermat. Alle bildene er tatt av Studio Dreyer Hensley

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon