Kyllingwok med cashewnøtter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kyllingwok med cashewnøtter

Å woke handler om gode råvarer og god logistikk. Ja, det hjelper ingenting å ha gode råvarer dersom logistikken ikke er i orden. Skrell, kutt og forbered alle ingrediensene før du setter i gang. Jeg bruker å legge dem i hauger på tallerkener, plassert ut i fra når de skal oppi panna. Først når alt ligger klart, kan jeg ha full oppmerksomhet mot den varme wokpanna. Du trenger ikke egen wokpanne for å woke, men en panne med høye kanter må du ha.

Kyllingwok med cashewnøtter

Dette trenger du til 4 personer
3 kyllingbryst
4 ss søt chilisaus + litt til servering
250 g nudler
1 løk
2 fedd hvitløk
1 rød chili
3 stk vårløk
2 stilker selleri
50 g cashewnøtter
3 ss rapsolje eller annen nøytral olje
5 ss soyasaus

Skjær kyllingfiletene i strimler og ha dem i en pose sammen med chilisausen. La dem marineres mens du starter med resten.

Kok nudlene i lettsaltet vann, etter anvisning på pakken. Pass på at dem ikke koker for lenge. Når de er ferdigkokte, heller du dem over i et dørslag og lar det renne kaldt vann over slik at kokeprosessen stoppes.

Finhakk løk og hvitløk. Del chilien i to og skrap ut frøene med en teskje. Finhakk chilien og legg til side sammen med løken.

Skjær vårløken og selleristilkene i tynne ringer. Har du små selleristilker, med grønne fine blad, hakker du med dem også. Legg til side.

Ha cashewnøttene i en tørr wok- eller stekepanne, og rist til de blir brunflekkete. Legg dem til side.

Ha 2 ss olje i pannen og ha i løk, hvitløk og chili. Bruk ganske svak varme og la det surre til løken blir blank. Det tar omlag 4 minutter. Ta det ut.

Ha i resten av oljen, sett på sterk varme og ha i kyllingbitene. Stekes til de er gjennomstekte, ca 4 minutter. Ha over soyasausen og la den koke litt inn, ca. 1 minutt. Ha i mesteparten av vårløken og selleristilkene, samt løkblandingen og bland alt sammen. Ha i nudlene og rør dem godt inn. Når de har har blitt varme strør du over peanøttene og resten av vårløken og selleristilkene.

Dette smaker godt både varmt og kaldt.

Her serverer jeg det sammen med pitabrød og litt ekstra chilisaus.

 

4 kommentarer til “Kyllingwok med cashewnøtter”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon