Kyllingfrikassé

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kyllingfrikassé

Når spiste du frikassé sist?

Frikassé er ordentlig bestemormat. Ikke det at jeg kan huske at jeg fikk servert frikassé hos bestemor så ofte, men det er noe bestemortraust og -trygt over denne maten. Godt smaker den også!

Klassikeren er vel egentlig hønsefrikassé, men i dag var det kylling jeg hadde for hånden, så da ble det det. Du må gjerne bruke høne istedenfor. Da må du beregne ca. 2 timers koketid, mot 1 time for kyllingen.

Kyllingfrikassé

Dette trenger du for å lage kyllingfrikassé til 4-6 personer
1 stor rå kylling, ca. 1,3–1,4 kg
1 løk
3 gulrøtter
1 persillerot
2 laurbærblad
10 pepperkorn
1-2 ts salt
25 g smør
2 ss hvetemel
2 dl creme fraiche eller matfløte
1 paprika

Finn fram en stor kasserolle og legg i kyllingen. Har du ikke stor nok kasserolle, kan du dele kyllingen i to først. Da blir de ikke fullt så plasskrevende. Fyll opp nok vann til at det akkurat dekker og kok opp. Skrell løk, gulrøtter og persillerot. Del løken i båter, gulrøttene og persillerota i skiver. Når dette begynner å koke, vil det skumme litt på toppen. Bruk en stor skje for å ta av skummet. Når det meste av skumminga har gitt seg, har du i laurbærbladene, pepperkornene og saltet. La det småkoke, eller syde, i ca. 1 time.

Avkjøl gryta litt før du forsiktig tar ut kyllingkjøttet og grønnsakene og legger det til side. Legg et lag med tørkepapir oppi en sil og sett en stor bolle under. Sil kraften. Vask ut kasserollen før du lager sausen i den.

Smelt smøret i kasserollen og rør inn hvetemelet. Spe med kraften og rør godt slik at du ikke får klumper i sausen. Du trenger ca. 1 1/4 liter av kokekraften. Ha i creme fraichen eller matfløten og kok opp. Del opp paprikaen i litt store biter og ha i sausen. La den koke i noen minutter. Smak eventuelt til med litt mer salt og pepper.

Fjern skinn og bein på kyllingen og del kjøttet opp i mindre biter. Kjøttet er så mørt at du bare kan trekke det løst fra beina.

Ha det oppi gryta sammen med de ferdigkokte grønnsakene. La alt bli gjennomvarmt før servering.

Kyllingfrikassé

Serveres med kokte poteter.

 

2 kommentarer til “Kyllingfrikassé”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon