Baconsurret kylling med pestopoteter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Baconsurret kylling med pestopoteter

Jeg kommer aldri til å bli lei av en god pesto! Pesto var veldig moderne for en del år siden og så ble det plutselig veldig lite hippt å lage og servere pesto. Det bryr ikke jeg meg særlig mye med. Er det godt, så er det godt.  De har jo ikke plutselig sluttet å lage og spise sin pesto Genovese i Italia heller.

Det som er genialt med pesto er at det passer til utrolig mye. Rødt kjøtt, hvit kjøtt, fisk, pasta og grønnsaker. Jeg har fremdeles tilgode å finne en basilikumpesto på glass i butikken som er verdt sine kroner, så her i huset går det i hjemmelagd. Har du en food processor eller stavmikser er det en ganske så kjapp prosess også.

Baconsurret kylling med pestopoteter

Dette trenger du for å lage bacunsurret kylling med pestopoteter til 4 personer
4 kyllingfileter
1/2 ts salt
nykvernet pepper
8 baconskiver
litt smør og olje til steking
6-700 g nypotet

Pesto
40 g pinjekjerner
1 stor potte basilikum
1 fedd hvitløk
40 g fersk parmesan
ca. 1 ¼ dl god olivenolje
5-15 dråper tabascosaus (jeg bruker chipotle tabasco)
saft av 1/2 lime
ca. 1 ts salt
pepper

Skjær vekk eventuelle fettflekker på filetene før du fordeler salt og pepper rundt dem. Du trenger ikke så mye salt, for baconet er jo også salt. Surr baconskivene rundt filetene. Prøv å få skjøtene på undersiden av dem. Varm litt smør og olje i en stekepanne og brun filetene på forholdsvis sterk varme. Stek siden med skjøtene først. Skru ned varmen og etterstek filetene under lokk i 12-15 minutter. Du kan sjekke om filetene er gjennomstekte ved å stikke en kniv inn i den ene fileten. Er kjøttsaften som kommer ut klar, er de ferdige. Eller du kan bruke et steketermometer. Ved 72 grader, er de ferdige.

Skrubb potetene og del dem i to eller fire, avhengig av hvor store de er. Kok dem møre i godt saltet vann. Hell ut vannet og la dem dampe tørre.

Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne og rist dem på litt over middels varme til de blir brunflekkete. Følg godt med slik at de ikke blir brent. Ha pinjekjernene, basilikumbladene og hvitløkfeddet i en liten food processor eller blender. Del opp parmesanen i mindre terninger før du har dem oppi blenderen. Kjør rundt til det har blitt most sammen. Tilsett olivenoljen i en tynn stråle mens blenderen fremdeles går rundt.

Smak til med tabasco, limesaft, salt og pepper. Hell pestoen over potetene og bland det sammen.

Baconsurret kylling med pestopoteter

 

4 kommentarer til “Baconsurret kylling med pestopoteter”

  1. Først så vil jeg bare si at det ser kjempegodt ut! 😀

    Ellers er jeg helt enig i betraktningen rundt pesto. Jeg lærte meg vel egentlig ikke å spise pesto etter at det var sluttet å være “det nye”, men koser meg nå uansett.

    Lager også selv pesto. Det er jo superenkelt og helt klart mye bedre når en kan smake til selv.

    Mulig jeg må prøve denne kombinasjonen om ikke lenge. 😀

    • Her Karoline. Nå måtte jeg gå i kjøleskapet og smake på pestoen som har stått der i 8 dager, og den smaker fremdeles godt! Så da vet vi det 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon