Ikke visste jeg at det var vanlig å finne kantareller så tidlig på året. Det er jo sånn i og for seg ikke sikkert at det er vanlig heller, men det er helt sikkert at det plutselig dukket opp en rad med små, oransje kantareller foran meg på veien ved hytta i går.

Årets første kantareller

Årets første kantareller

De ble straks brakt med tilbake til hytta og traktert med smør, salt og pepper. Mmmmm!

Årets første kantareller

Det ble en bitteliten smak på oss alle! Heldigvis hadde vi litt mer mat å diske opp med. Noen skiver av Norges udiskuterbare beste spekeskinke – Santa Kristina – var apetittvekker. Den er veldig dyr å kjøpe i 100 grams pakker, så den må nytes til det fulle!

Årets første kantareller

Marinerte kyllingbryst – marinade av solsikkeolje, sitronrgress, hvitløk, løk, grønn chili, timian, salt, pepper – blir trædd på lange metallspyd.

Årets første kantareller

Når jeg forbereder til grilling, dekker jeg alltid fatet med et dobbelt lag med plastfolie, så kan jeg bruke det samme fatet – da uten plastfolien – til det ferdige kjøttet.

 

Årets første kantareller

Små spanske chorizopølser – de selger noen veldig gode på Rema 1000 for tiden! Hipp hurra! ligger klare sammen med spydene.

Årets første kantareller

Fru Timian trær kyllingspyd.

Årets første kantareller

Etter en tur på grillen.

Årets første kantareller

Råstekte potetbåter.

Årets første kantareller

Helt enkel salat.

Årets første kantareller

Med avokado, dressing og fetaost i små skåler ved siden av. Ikke alle ungene liker alt, men alle liker grønn salat.

Årets første kantareller

Min bror – Gunnar – og svigerinne – Tina – koser seg!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Readers comments

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *