Årets første kantareller
Ikke visste jeg at det var vanlig å finne kantareller så tidlig på året. Det er jo sånn i og for seg ikke sikkert at det er vanlig heller, men det er helt sikkert at det plutselig dukket opp en rad med små, oransje kantareller foran meg på veien ved hytta i går.
De ble straks brakt med tilbake til hytta og traktert med smør, salt og pepper. Mmmmm!
Det ble en bitteliten smak på oss alle! Heldigvis hadde vi litt mer mat å diske opp med. Noen skiver av Norges udiskuterbare beste spekeskinke – Santa Kristina – var apetittvekker. Den er veldig dyr å kjøpe i 100 grams pakker, så den må nytes til det fulle!
Marinerte kyllingbryst – marinade av solsikkeolje, sitronrgress, hvitløk, løk, grønn chili, timian, salt, pepper – blir trædd på lange metallspyd.
Når jeg forbereder til grilling, dekker jeg alltid fatet med et dobbelt lag med plastfolie, så kan jeg bruke det samme fatet – da uten plastfolien – til det ferdige kjøttet.
Små spanske chorizopølser – de selger noen veldig gode på Rema 1000 for tiden! Hipp hurra! ligger klare sammen med spydene.
Fru Timian trær kyllingspyd.
Etter en tur på grillen.
Råstekte potetbåter.
Helt enkel salat.
Med avokado, dressing og fetaost i små skåler ved siden av. Ikke alle ungene liker alt, men alle liker grønn salat.
Min bror – Gunnar – og svigerinne – Tina – koser seg!