Innimellom regnskurene – kommer èn her, akkurat nå – er dagen i dag helt perfekt for å fyre opp grillen. Har du som meg tak over grillen, spiller været mindre rolle. Som trønder er jeg dessuten vokst opp med at pappa sto i garasjen om grillet mens vi dekket bordet inne i huset. Det som så ut til å bli en perfekt grilldag, ble ofte erstattet med massivt regn, og garasjen måtte benyttes. En stor parasoll gjør også nytten!

Små ørreter passer godt å grille. Her griller jeg hver enkelt i en fiskegrillrist, som er veldig kjekt. Har du ikke det, kan du veldig godt bruke aluminiumsfolie – det gjør jeg også ofte. Legg et dobbelt lag på grillristene og smør det med litt olje før du legger fiskene oppå.

I kjøkkenhagen min har dillen kommet fint. Her bare blander jeg den med rømme, hvitløk og litt krydder og får en smaksrik og god dressing på null komma niks.

Grillet ørret med nypoteter og dillsaus

Grillet ørret med nypotet og dilldressing
4 personer

4 små ørret
1 1/2-2 ts salt
godt med nykvernet pepper
2–3 ss olivenolje
2–3 vårløk
1 bunt med dill
1 sitron
saft av 1/2 sitron
2 dl lettrømme
1 fedd hvitløk
en knivodd sukker

Når du skal grille fisk, er det lurt å bruke en egen grillrist sånn at du slipper at den setter deg fast i selve grillen. Skjær noen snitt i skinnet på fisken. Strø på salt og pepper både på utsiden og inne i den. Pensle med olivenolje på utsiden. Skjær opp vårløken i skiver og fordel inne i fisken sammen med halvparten av dillen.

Legg to sitronskiver i fiskeristen. Legg fisken oppå og legg to sitronskiver oppå der igjen. Klem sammen risten og grill fisken på middels- til sterk varme.

Hakk opp resten av dillen og bland den sammen med sitronsaften, rømmen, finrevet hvitløk, sukker, salt og pepper. La dressingen stå å trekke i 15 minutter før servering. Serveres med nypotet og noen oppskjærte reddiker.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *