Sitronpai med marinerte jordbær og mango

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Sitronpai med marinerte jordbær og mango

Sitronkrem er fantastisk godt! Tragisk nok er det ikke mulig å få kjøpt det i normale butikker her i Norge, så skal vi spise sitronkrem her til lands må vi pent lage den selv. Her fyller jeg et forstekt paiskall med den søte og syrlige kremen og topper det hele med marinerte jordbær og mango.

Jeg sier bare en ting: prøv og smak!

Sitronpai med marinerte jordbær og mango

Sitronpai med marinert jordbær og mango
Paideig
75 g smør
250 g hvetemel
1/2 ts salt
5 – 8 ss kaldt vann

Bruker du en food processor er det fort gjort å lage en paideig. Bruk kaldt smør som du deler opp i små terninger. Ha smør, hvetemel og salt opp i bollen og kjør til smøret er oppsmuldret. Ha i vann til deigen klumper seg og du lett kan samle den til en klump med fingrene.

Når du lager paideig er det viktig at du ikke kjører food processoren lengre enn akkurat nødvendig. Da kan du risikere at paideigen blir seig.

Pakk plastfolie rundt deigklumpen og legg den i kjøleskapet i 30 minutter. Det gjør ingenting om den ligger lengre, og tåler godt en overnatting. Kjevle ut deigen så stor at den går over kanten på paiformen. Stikk den med en gaffel. Kle den med bakepapir og fyll på med tørkede erter eller lignenden – jeg har et glass med tørre kikerter stående klar til slike anledninger – og stek skallet i 13–15 minutter på 200 grader. Ta ut ertene og papiret og stek videre i 4-5 minutter til bunnen blir gyllenbrun.

Sitronkrem
4 egg
saften av 4 sitroner
3 dl sukker
125 g smør

Ha egg, sitronsaft og sukker i en kasserolle og la det koke til det blir passe tykt. Rør hele tiden. Skjær opp smøret i terninger, ta kasserollen av platen og rør inn smøret. La det avkjøles før du heller det i paiskallet. La paien stå i kjøleskapet til den skal serveres. De marinerte bærene heller du over like før du serverer.

Marinert jordbær og mango
1 moden mango
250 g jordbær
2 ss melis
2 ss marsala, italiensk hetvin
2 ss cointreau, ev. 2 ss solbærsaft i stedet for alkohol
saft av 1/2 lime

Ofte er mangoene i butikken langt fra modne, så det kan være lurt å kjøpe inn å la den ligge på kjøkkenbenken i noen dager. Den skal være litt myk å ta på når den er moden. Skjær langs med den store steinen i midten og skjær fruktkjøttet i terninger. Ha dem opp i en bolle sammen med jordbærene som du deler i to. Ha i resten og rør rundt. La det marineres i 1–2 timer slik at smaken trekker inn i bærene.

2 kommentarer til “Sitronpai med marinerte jordbær og mango”

  1. Hei Anita!
    Ja, den sitronkremen jeg bruker her blir det samme som en lemon curd. Jeg er veldig svak for lemon curd. Synes det er vanskelig å finne noen på glass som smaker kjempegodt, men dersom du har funnet en variant som er det, er det bare å kjøre på 🙂 God bakst!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon