Lag dine egne kyllingboller!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Lag dine egne kyllingboller!

Jeg har lært av Nigella å putte tørre brødbiter i food processoren og kjøre dem helt smulete før jeg har dem i en zip lock-pose og putter dem i fryseren. Så har jeg brødrasp liggende klart til de gangene jeg skal griljere ett eller annet. Og de selvlagde brødsmulene smaker mye bedre enn brødrasp (som er lagd av kavring) som du får kjøpt i vanlige dagligvarebutikker. Har du ikke dette liggende klart i fryseren, kjører du brødskivene til smuler før du heller det over i en dyp tallerken.

Vi spiser masse kylling her hjemme. Det er godt og det er enkelt å variere med. Her bruker jeg kyllingbrystfileter til å lage kyllingboller. Jeg kunne selvfølgelig brukt ferdig kyllingkjøttdeig, men nå var det hele fileter jeg hadde for hånden. Og har du en food processor, er det veldig fort gjort å male dette kjøttet selv.

Lag dine egne kyllingboller!

Dette trenger du til 4 personer
2–3 skiver tørt brød
4 kyllingfileter
1 liten rødløk
1 fedd hvitløk
1 liten neve timian
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
1 egg
2 ss melk
smør og olje til steking
3 dl middagsris
3–4 tomater
noen salatblader
rømme

Lag dine egne kyllingboller!     Lag dine egne kyllingboller!

Lag dine egne kyllingboller!     Lag dine egne kyllingboller!

Ha kyllingfiletene i food posessoren og kjør til det har blitt deigete. Rens rødløken og hvitløkfeddet og del det i mindre biter før du har det oppi sammen med timian, salt og pepper. Kjør til alt er blandet. Pisk lett sammen egget og melken i en dyp tallerken. Kle et stekebrett med plastfolie. Væt håndflatene og rull små boller av kyllingdeigen. Her lager jeg ca. 20 litt avlange boller. Dypp dem så i eggblandingen før du ruller dem i brødsmulene.

Lag dine egne kyllingboller!     Lag dine egne kyllingboller!

Smelt sammen smør og olje i en stekepanne og stek bollene i medium temperatur. Rull dem rundt slik at alle sider blir stekt jevn. Du trenger ca. 8 minutter steketid totalt. Kok ris etter anvisning på pakken. Del opp tomatene og bland inn før servering. Serveres med salat og en klatt rømme.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon