Fantastisk grillet laks med blomkål- og eplesalat

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fantastisk grillet laks med blomkål- og eplesalat

Dette er intet mindre enn utrolig god mat! Ultrasaftig, nærmest sprellende fersk laks grillet sammen med mengder av timian (!) servert sammen med en syrlig og sprø råkostsalat bestående av epler og blomkål! Mmm…! Sånn mant kan jeg leve på mange dager i strekk.

Og er ikke været fristende til utegrilling, kan du legge fiskestykket – og timianen – på en stekeplate og sette den inn i stekeovnen på 175 grader. Sjekk fisken slik at den ikke blir for mye stekt. Når fisken flaker seg, er den ferdig.

Fantastisk grillet laks med blomkål- og eplesalat

Dette trenger du til 4 personer:
Grillet laks
600 g laksefilet
ca. 1 1/2 ts salt
pepper
1 ss olivenolje
1 god neve timian

Eple- og blomkålsalat
5 ss hvitvinseddik
2 ss ekstra virgin olivenolje
1 ts flytende honning
1 klype Maldonsalt
1 liten blomkål
2 store epler
6–7 blader mynte
3–4 grener timian
50 g valnøtter
100 g parmesan eller modnet cheddar

Fantastisk grillet laks med blomkål- og eplesalat     

Dryss over godt med salt på begge sider av laksefileten. Fordel pepper på undersiden av fileten. Pensle fileten med olivenoljen. Her har jeg grillet laksen inni en grillfiskeform, og da må jeg dele opp fileten i to stykker og fordele i to former. Du kan også grille den i et helt stykke oppå aluminiumsfolie. Legg et godt lag med timian i formen og plasser fiskestykket oppå. Legg over lokket på formen og klyp sammen.

Fantastisk grillet laks med blomkål- og eplesalat     Fantastisk grillet laks med blomkål- og eplesalat

Pisk sammen hvitvinseddik, olivenolje, honning og salt. Har du ikke flytende honning, varmer du opp en fast variant før du rører den inn sammen med eddik og olje. Skjær blomkålen i små buketter. For å få fines buketter, skjærer du fra stilken og inn mot blomsten, men ikke gjennom selve blomsten. Den river du løs fra stilken. Fjern kjernehusene fra eplene og del dem i terninger. Hakk opp krydderurtene og valnøttene. Osten deler du i terninger. Jeg har blitt veldig glad i en cheddartype som ligger i svarte, små poser og har betegnelsen ”extra mature”.

Bland alt.

Fantastisk grillet laks med blomkål- og eplesalat     Fantastisk grillet laks med blomkål- og eplesalat

Grilles laksen på litt over medium varme i 5 minutter med krydderurtene ned. Snu og grill på den andre siden i 1 minutt. La fisken hvile i 2 minutter før servering.

Fantastisk grillet laks med blomkål- og eplesalat

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon