Mild tomatsuppe med brødkrutonger

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Mild tomatsuppe med brødkrutonger

Tomater er noe av det beste vi kan spise – både smaksmessig og kroppsmessig. Det er utrolig deilig når de to tingene klaffer 100 prosent. Denne tomatsuppa er full av tomater, både ferske og hermetiske, den er kjempekjapp å lage, dufter deilig og smaker himmelsk! Mer enn det kan man vel ikke forlange av maten!

Kos deg!

Mild tomatsuppe med brødkrutonger

Dette trenger du for å lage tomatsuppa til 4 personer
2 løk
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 ss sukker
ca. 600 g tomater
2 bokser hakkede hermetiske tomater
3 dl matfløte eller melk
1 dl vann
salt
pepper

Finhakk løkene og hvitløken og fres det sammen med olivenoljen i en kasserolle i 5 minutter. Løken skal ikke ta farge. Mens løken godgjør seg skålder du tomatene. Kok opp vann i en kasserolle. Skjær et snitt på toppen av tomatene og legg dem i vannet i 30 sekunder. Hell ut kokevannet og la det renne iskaldt vann. Nå er det lett å flå av skinnet.  Hakk opp tomatene og ha dem, bokstomatene og sukkeret i kasserollen sammen med løken. La det stå og småputre i 25 minutter. Bruk en stavmikser eller en blender til å mose tomatblandingen. Har du ikke det kan du kjøre det gjennom en sil og presse mest mulig gjennom den.

Ha det tilbake i kasserolle. Tilsett fløten og vannet og la suppen koke opp. Smak til med salt og pepper.

Mild tomatsuppe med brødkrutonger

Til suppen kan du for eksempel servere brødkrutonger.

Skjær 3 skiver brød og skjær dem igjen i terninger. Smelt sammen 25 g smør og 1 ss olivenolje i stekepanna og ha i brødterningene. Stem dem på medium varme til de er gyllenbrune. Dryss over litt salt.

Mild tomatsuppe med brødkrutonger

Er du i suppehumør, foreslår jeg denne italienske minestronesuppa også. Full av deilige smaker!

3 kommentarer til “Mild tomatsuppe med brødkrutonger”

  1. Denne suppen har slått godt an her i huset, hos både mann og barn, utrolig nok! 🙂 Det går vel greit å lage suppa og fryse den ned, slik at man har en enkel og kjapp middag etter en lang arbeids- og barnehagedag? 🙂 det er ikke noe i den som ikke tåler fryseboksen? 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon