Perfekte ostesmørbrød

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Perfekte ostesmørbrød

Jeg vet hva du trenger i kveld! Helt sikkert! Du trenger et, kanskje to saftige ostesmørbrød med helt gyllenbrun og sprø stekeskorpe.

Du kan ikke telle kalorier når du skal lage et ostesmørbrød som dette, for det må være massevis av god, helfet ost inni og du må bruke en aneelig mengde smør og olje når du steker for nettopp å få den stekeskorpen som jeg akkurat skrev om. Dette er en typsik kosekveldsmat her i huset! Ungene elsker det!

Jeg må bare skrive en liten ting til de av dere, hvis det er noen som leser matblogg og allikevel gjør følgende: lager ostesmørbrød i mikrobølgeovn. Den kokte osteskiva som kommer ut av den berømte ovnen kan ikke kalles ostesmørbrød!  Jeg synes det er helt fryktelig å se på den fete, boblende osten oppå en brødskive som ligner mer på en oppbløtt svamp enn en brødblings. Nei, et ostesmørbrød skal ha en sprø brødskorpe og fettet i osten skal smelte inn i osten og ikke piple rundt. Det å lage ostesmørbrødet på min måte tar dessuten ikke mye lenger tid. 4 minutter kanskje. Maks 5!

Nå er jeg så heldig stilt at jeg har en stekepanne som jeg kan sette rett fra stekeplata og inn i stekeovnen. Det betyr at jeg slipper å legge ostesmørbrødene fra stekepanna og over på et stekebrett når jeg ettersteker dem i i stekeovnen. Det er snart jul, så du kan ønske deg en slik stekepanna i julegave. Utrolig praktisk!

Perfekte ostesmørbrød

Tilbake til ostesmørbrødene. Her har jeg lagd 4 varianter:

1. Ost og grov sennep
2. Ost og tomatpesto
3. Ost og serranoskinke
4. Ost og skinke

Til alle variantene bruker jeg:
2 skiver brød
ca. 50 gram hvitost
1 ss olivenolje
en klatt smør

Så bruker jeg 1 ts grov sennep, 1-2 ts tomatpesto, 1 stor skive serranoskinke eller 2 skiver god skinke.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Smør sennep eller pesto på skivene og fordel osten over. Legg skivene mot hverandre. Spekeskinke eller vanlig skinke legger jeg mellom osteskivene.

Varm opp en stekepanne og ha i oljen og smøret. Bruker du en gillpanne (som du ser på bildene at jeg har brukt her) pensler du oljen på yttersiden av brødskivene. Stek ostesmørbrødene på litt over middels varme til det har fått en sprø stekeskorpe på begge sider. Hvis ikke osten har rukket å smelte helt før stekeskorpene har blitt perfekte, setter du hele stekepanna inn i stekeovnen i noen minutter til osten begynner å smelte utover brødkantene.

Del ostesmørbrødene i to og server.

Perfekte ostesmørbrød

10 kommentarer til “Perfekte ostesmørbrød”

 1. Dette er snadder og de beste ostesmørbrødene som finnes. Jeg bruker gjerne litt sennep når jeg bruker vanlig skinke, men det er jo en smakssak. Samme som at jeg bruker like gjerne westfaler (skåret i så tynne skiver at en kan lese avisen gjennom dem) som serranoskinke 🙂
  Jeg hadde en mikro-ovn med grillelement og da gikk det flott å lage ostesmørbrød i den, de ble akkurat slik de skulle være. Dessverre gikk ovnen i et tordenvær og jeg har ikke fått kjøpt meg en ny ennå, skal ha en med 6th sense og grill igjen.

 2. Jeg bruker vanlig pesto – det smaker nydelig. Har føst et lite lag smør på skivene, så smører jeg på et tynt lag grønn pesto (basilikumpesto), så skinke og krydrer med oregano. Så ost på toppen. (Har alltid oregano under osten så den ikke blåser bort hvis man bruker varmluft).

  Jeg bruker bare stekebrett/stekeovnen og passer på å legge skivene på rist med en gang jeg tar dem ut for å beholde sprøheten. Setter ovnen på max (over og undervarme) og følger godt med. Når osten har smeltet ned på brettet venter jeg litt og tar dem ut.

  Bruker forøvrig aldri teflon! Den avgir giftige gasser og partikler. Mange som ikke er klar over det. Micro liker jeg heller ikke. Har aldri hatt en slik ovn i mitt liv, og har ikke savnet det heller 🙂

 3. Jeg pleier og ta 2 brødskiver også smører de inn med smør, og legger på masse osteskiver og lar de steke på 225 grader i 10 min. Da pleier osten og renne utover og stive så det smaker helt nydelig!!

  • Herrrrrlig! Kjente akkurat nå at det egentlig er for lenge siden jeg spiste ostesmørbrød! Det må det gjøres noe med 🙂

 4. Prøvde disse i dag. Stekte første vanlig stekepanne. Deretter i ovnen. Har ikke fått så sprø ostesmørbrød noen gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon