Inspirasjonsdag med SFO

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Inspirasjonsdag med SFO

Jeg startet det nye året med å ha inspirasjonsdag sammen med SFOene på Bergenhus- og Kirkeng skole her i Rakkestad. Tre retter sto på menyen sammen med en ivrig gjeng damer som gjerne vil bytte ut noe av pose- og ferdigmaten som serveres når det er varmmat på SFO (skolefritidsordning for de som ikke er helt inne i småbarnsforeldresjangeren).

Jeg startet dagen med å snakke om alle fordelene vi får ved å erstatte hel- og halvfabrikert mat med mat lagd fra bunnen, av ordentlige råvarer. Her snakker vi omega 3, vitaminer, antioksidanter, økt konsentrasjonsevne og mindre uro i kroppen. Vil du ha hele foredraget, så ring meg!!

Utfordringen med SFO-mat er at mange unger skal ha mat samtidig, de ansatte har veldig begrenset med tid til å lage maten og budsjettene er stramme. Men, det er en utfordring det fullt mulig å møte. Bare man er flink til å planlegge og har positive og engasjerte ansatte er det utrolig mye god og næringsriktig mat som kan lages for en billig penge. Hermetisk tomat, rotgrønnsaker, brokkoli, fullkornspasta og fullkornsris er billig og bra, så her er det bare å kjøre på.

Inspirasjonsdag med SFO

Laks og brokkol ligger klar for den første retten – ovnsbakt ris med grønnsaker og laks. Jo mer av maten du greier å få inn i langpanner, desto bedre er det.

Inspirasjonsdag med SFO

Veldig fornøyde damer fra Bergenhus SFO kokkelerer!

Inspirasjonsdag med SFO

Det både ser og smaker godt. Konklusjonen til SFO-damene var at de nok kommer til å koke risen, gulrøttene og brokkolibukettene i samme kjele mens laksen og tomatene går i langpanna. Det blir tidsbesparende. Laksebitene skal dessuten gjøres litt mindre for å få minst mulig svinn.

Inspirasjonsdag med SFO

Neste rett var tomat- og grønnsakssuppe med fullkornspasta. Den ble veldig god og alle mente at den kunne brukes akkurat som vi lagde den. Jeg har dessverre ikke bilde av den ferdige suppa (hadde stilt inn kameraet feil). Jeg tror Bergenhus SFO må ønske seg en ny kniv eller to nå som de skal begynne å lage mye mer mat fra bunnen av.

Inspirasjonsdag med SFO

Smilene satt løst hos damene fra Kirkeng SFO.

Inspirasjonsdag med SFO

Det alle var enige om kommer til å bli den store slageren – lettvint lasagne – lages.

Inspirasjonsdag med SFO

Tomatsaus lagd av hermetiske tomater, løk, hvitløk og oregano blandet med fullkornspasta. Vi var litt rausere med osten her enn hva det kommer til å bli på SFO. Ost er dyrt.

Inspirasjonsdag med SFO

Fornøyde damer!

2 kommentarer til “Inspirasjonsdag med SFO”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon