Wok med kjøttdeig og nøtter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Wok med kjøttdeig og nøtter

All matlaging handler i større og mindre grad om logistikk. Når du ser en kokk som kan sine saker, kan du være trygg på at hele prosessen fra fra hun setter i gang til maten er pent dandert på en tallerken går i en fin flyt. På trange restaurantkjøkken er det også en dyd av nødvendighet. Skal alle kokkene traske rundt på kjøkkene tilsynelatende uten mål og mening, blir det smått stell med matlagingen. Det er derfor en god restaurant alltid lager en “Mis en place” liste for dagens gjøremål. Det er rett og slett en liste over hva som skal gjøres når og av hvem.

Når jeg har fotodager, hvor jeg kanskje lager 7 ulike middager som skal fotograferes etter tur, og hvor alle prosessene må tilpasses slik at alt er fresht og fint når fotografen tar tingene etter tur, da lager jeg slike lister jeg også. Det er så deilig for alle tingene som jeg bare kan krysse av og si: ferdig!

Om jeg ikke fysisk lager slike lister når jeg woker, lager jeg dem i hodet. For skal wokresultatet bli bra, er det viktig å ha en plan for hva du skal gjøre når. Når prosessen først er i gang, må du bare kjøre på. Så her gjelder det å gjøre alt klart før showet starter.

Du kan gjerne bruke lammekjøttdeig i stedet for vanlig kjøttdeig til denne woken.

Wok med kjøttdeig og nøtter

Wok med kjøttdeig og nøtter
Til 4 personer

200 g risnudler
75 g cashewnøtter
1 ss solsikkeolje eller annen nøytral olje
1 cm fersk ingefær, fint revet
1 rød chili, fjern frøene, finhakket
1 ts rød chili paste (eller bruk 1 ekstra fersk chili)
400 g kjøttdeig
2 fedd hvitløk, fint revet
1 rødløk, delt i båter
150 g frosne grønne aspargesbønner, tinet
2-3 ts asiatisk fiskesaus (nam pla)
saft fra 1/2 lime
1 ts brunt sukker
1 stor neve fersk koriander, grovhakket

Wok med kjøttdeig og nøtter

Ha risnudlene i en bolle og hell kokende vann over. La dem ligge der i 5 minutter. Hell dem over i et dørslag og slå kaldt vann over. Legg det til side.

Ha cashewnøttene i en tørr wok eller stekepanne med høye kanter og stek, eller rist, dem på middels varme til de blir brunflekkete. Grovhakk dem før du legger dem til side.  Ha wokoljen i pannen sammen med ingefær, chili og chilipaste. La det steke på sterk varme i 3 minutter. Ha i kjøttdeigen og gjennomstek den. Det tar 4-5 minutter. Ha i hvitløk, rødløk og aspargesbønner og stek videre i 3 minutter.

Slå over fiskesaus, limesaft og sukker og rør det inn før du blander inn risnudlene. Dryss nøttene og korianderen over til slutt.

Wok med kjøttdeig og nøtter

Kos deg med maten!

Wok med kjøttdeig og nøtter

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon