Jeg er skikkelig svak for en saftig og godt krydret svinekotelett! For saftig, det må den være. Og det kan innimellom by på problemer når man kjøper de ferdige pakkene i butikken. De har en tendens til å være veldig tynt oppskåret. Da blir de lettere tørre enn når du bruker tykkskårne.

Har du en betjent kjøttdisk i din nærhet, kan du bruke den. Hvis ikke får du snu og vente litt på pakkene som ligger i kjøttdisken og ta med deg de kotelettene som er tykkest.

Her serverer jeg kotelettene med gratinerte poteter. For å få en liten vri på potetene, deler jeg dem i tynne båter istedenfor de sedvanlige skivene.

Saftige koteletter med bakte potetbåter

Dette trenger du for å lage saftige koteletter med bakte potetbåter
til 4 personer

Kotelettene
4 nakkekoteletter
1 ts flaksalt
godt med nykvernet pepper
2 ss olivenolje

De fløtegratinerte potetene
ca 800 g kokefaste poteter
2 fedd hvitløk
1/2 rød chili
noen grener frisk timian
ca. 1 ts salt
nykvernet pepper
3 dl fløte
2 dl H-melk
100 g hvitost

Start med de gratinerte potetene. De tar lengst tid. Sett stekeovnen på 220 grader og finn frem en ildfast form.

Vask eller skrell potetene og skjær dem i tynne båter. Finhakk hvitløken, chilien – fjern frøene først – og timianen og bland dette sammen med salt og pepper i den ildfaste formen. Hell over fløte og melk. Sett formen på midterste rille i stekeovnen og stek potetene i 45-50 minutter.

Riv hvitosten og dryss den over når det er ca. 15 minutter igjen av steketiden.  Sjekk med en kniv om potetskivene er gjennomstekte.

La potetene hvile i 5 minutter før servering.

Krydre kotelettene med salt og pepper. Bruker du en grillpanne, pensler du kotelettene med oljen, Bruker du en vanlig stekepanne, har du halvparten av oljen i pannen og varmer den opp til den blir skikkelig varm. Stek kotelettene i noen minutter på hver side til de begynner å bli gyllenbrune. Det er lurt å steke to og to om gangen, slik at du opprettholder høy varme.

Når alle fire er stekt, har du alle i stekepannen, legger på et lokk og lar dem ettersteke i 4-8 minutter – til de er gjennomstekte. Steketiden avhenger av tykkelsen på koteltettene.

Saftige koteletter med bakte potetbåter

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    • I alle dager. Her har oppskriften forsvinnet – akkurat nå 🙁 Skal finne frem notatboken min og finne oppskriften med en gang 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *