Saftige koteletter med fløtegratinerte potetbåter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Saftige koteletter med fløtegratinerte potetbåter

Jeg er skikkelig svak for en saftig og godt krydret svinekotelett! For saftig, det må den være. Og det kan innimellom by på problemer når man kjøper de ferdige pakkene i butikken. De har en tendens til å være veldig tynt oppskåret. Da blir de lettere tørre enn når du bruker tykkskårne.

Har du en betjent kjøttdisk i din nærhet, kan du bruke den. Hvis ikke får du snu og vente litt på pakkene som ligger i kjøttdisken og ta med deg de kotelettene som er tykkest.

Her serverer jeg kotelettene med gratinerte poteter. For å få en liten vri på potetene, deler jeg dem i tynne båter istedenfor de sedvanlige skivene.

Saftige koteletter med bakte potetbåter

Dette trenger du for å lage saftige koteletter med bakte potetbåter
til 4 personer

Kotelettene
4 nakkekoteletter
1 ts flaksalt
godt med nykvernet pepper
2 ss olivenolje

De fløtegratinerte potetene
ca 800 g kokefaste poteter
2 fedd hvitløk
1/2 rød chili
noen grener frisk timian
ca. 1 ts salt
nykvernet pepper
3 dl fløte
2 dl H-melk
100 g hvitost

Start med de gratinerte potetene. De tar lengst tid. Sett stekeovnen på 220 grader og finn frem en ildfast form.

Vask eller skrell potetene og skjær dem i tynne båter. Finhakk hvitløken, chilien – fjern frøene først – og timianen og bland dette sammen med salt og pepper i den ildfaste formen. Hell over fløte og melk. Sett formen på midterste rille i stekeovnen og stek potetene i 45-50 minutter.

Riv hvitosten og dryss den over når det er ca. 15 minutter igjen av steketiden.  Sjekk med en kniv om potetskivene er gjennomstekte.

La potetene hvile i 5 minutter før servering.

Krydre kotelettene med salt og pepper. Bruker du en grillpanne, pensler du kotelettene med oljen, Bruker du en vanlig stekepanne, har du halvparten av oljen i pannen og varmer den opp til den blir skikkelig varm. Stek kotelettene i noen minutter på hver side til de begynner å bli gyllenbrune. Det er lurt å steke to og to om gangen, slik at du opprettholder høy varme.

Når alle fire er stekt, har du alle i stekepannen, legger på et lokk og lar dem ettersteke i 4-8 minutter – til de er gjennomstekte. Steketiden avhenger av tykkelsen på koteltettene.

Saftige koteletter med bakte potetbåter

2 kommentarer til “Saftige koteletter med fløtegratinerte potetbåter”

    • I alle dager. Her har oppskriften forsvinnet – akkurat nå 🙁 Skal finne frem notatboken min og finne oppskriften med en gang 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon