Saltbakte poteter med guacamole

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Saltbakte poteter med guacamole

Jeg har aldri riktig skjønt hvorfor de bestandig skal pakke inn bakepoteter med aluminiumsfolie i butikkene. Jeg synes jo bakte poteter er så mye bedre når jeg saltbaker dem i stedet for. For det første blir skallet da skikkelig sprøtt, sånn at det faktisk er godt å spise (under forutsetning av at du skraper vekk mye av saltet som sitter fast på utsiden – stor overskridelse av dagsbehovet!), og for det andre finner litt av saltet sin vei inn i potetene slik at potetkjøttet blir mye bedre. Etter endt baking graver jeg ut mesteparten av potetkjøttet og blander det sammen med en deilig guacamole! Skikkelig snadder!

Husk å kjøp med deg minst én avokado ekstra når du handler inn. Alt for ofte er spisemodne avokadoer overmodne og helt brune inni, og det er ikke spesielt apetittvekkende, så her gjelder det å ha en ekstra å gå på når du først er igang med matladingen.

Her foreslår jeg å bruke dette som kveldskos. Og det passer det helt ypperlig til. Men det passer også like bra til en helgelunsj eller en enkel middag. Trenger du litt mer mat i retten for å kunne kalle det en middag, kan du sprøsteke noen baconbiter og drysse på toppen.

Saltbakte poteter med guacamole

Kveldskos til 4 personer
4 bakepoteter
grovt salt
25 g smør

Guacamole
2 avokadoer
1 fedd hvitløk
15–20 dråper tabasco
1 tomat
1–­2 ts sitronsaft
1 klype Maldonsalt

Sett stekeovnen på 200 grader.

Skrubb og vask potetene og rist dem tørre. Ikke tørk dem. Finn fram en ildfast form akkurat stor nok til potetene. Du kan eventuelt bruke aluminiumsfolie for å gjøre en langpanne mindre. Fyll opp grovt salt til det går ca. 1 cm oppover kanten. Legg i potetene. Stek dem midt i stekeovnen i ca. 1 time. Stikk en kakepinne inn i en av potetene for å sjekke om de er møre.

Lag guacamolen i mellomtiden. Del avokadoene og skrap ut kjøttet. Er det modent, men fremdeles litt hardt, bruker jeg en potetmoser til selve mosejobben. Er kjøttet helt mykt, rekker det lenge med en gaffel.

Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og tilsett både det og tabascosausen. Skjær opp tomten i små terninger og rør dem inn. Smak til med sitronsaft og salt. Jeg liker best å bruke Maldonsalt til dette. Det fordeler seg ikke like jevnt i hele maten som vanlig finsalt. Det betyr igjen at jeg får bitte små eksplosjoner i munnen min når jeg spiser guacamolen.

Når potetene er ferdig, og litt avkjølt, skjærer du av lokk på potetene og graver ut mesteparten av potetkjøttet. Ha det i en bolle og mos det sammen med smøret. Bland inn halvparten av guacamolen og fordel det oppi potetene igjen. Sett det tilbake i stekeovnen i 10 minutter slik at fyllet blir varmt. Fordel resten av guacamolen op toppen, legg på lokkene igjen og server. Her har jeg hakket opp noen persilleblader som jeg drysset oppå før jeg la på potetlokkene.

Saltbakte poteter med guacamole

3 kommentarer til “Saltbakte poteter med guacamole”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon