Vårlig risotto med asparges

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Vårlig risotto med asparges

Risotto smaker aller, aller best når du kan bruke en skikkelig lagd kraft. Bare så det er sagt! Nå har det seg imidlertid sånn, iallfall her hjemme hos oss, at fryseren ikke er full av edle kraftdråper til enhver tid. Så, når jeg ikke har kraft, men allikevel har lyst på risotto, bruker jeg en eller annen form for buljong. Jeg er litt mer glad i de flytende eller halvflytende fondpakkene du får kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker enn de gamle buljongterningene. Det er litt bedre smak og litt mindre salt i fondtypene.

Risotto kan være både fin gjestemat og kjapp hverdagsmiddag. For gjestemat, vil jeg nok etter beste evne gå for å bruke ordentlig buljong, mens hverdagsvarianten fint overlever med fondløsning.

Her bruker jeg vårens asparges og sukkererter. Lysegrønt og lekkert!

Vårlig risotto med asparges

Dette trenger du til 4 personer
1 løk
2 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
400 g risottoris, arborio
2 dl tørr hvitvin
9 dl grønnsaksbuljong
8-10 store asparges
150 g sukkererter, runde som har små erter inni belgen
1 stor neve fersk revet parmesan
1 ss smør

Finhakk løk og hvitløk og ha det i en kasserolle sammen med olivenoljen. La det surre på ganske svak varme i 4–5 minutter til løken blir blank og fin. Den skal ikke ta farge.

Ha i risottorisen og la den surre sammen med oljen og løken i ca. 3 minutter. Den skal bli blank. Nå er det viktig å røre hele tida, slik at risen ikke blir brent. Ha i hvitvin og rør godt mens den fordamper. I en annen kasserolle koker du opp grønnsakbuljongen og lar den være på kokepunktet hele tida.

Når vinen har fordampet, heller du i ca. 2 dl av buljongen og rører videre. Når den har kokt inn, har du i nye 2 desiliter. Slik fortsetter du til all væsken er kokt inn. Det er viktig at du rører hele tida. Det er da risen får den rette konsistensen. Du ser på pakningen hvor lenge risen skal koke, 17–20 minutter er vanlig. Blir det for lite væske, tilsetter du litt mer. En god risotto skal være saftig og fremdeles ha litt væske igjen.

Brekk av den nederste delen av aspargesen og del resten opp i 3 deler. Ta ertene ut av belgen. Ha ertene og aspargesen i panna de siste 4 minutter før risottoen er ferdig.

Vårlig risotto med asparges

Avslutt det hele med å tilsette parmesan og smør.

 

3 kommentarer til “Vårlig risotto med asparges”

    • Ja, den er kjempegod, Tove Kristin. Du kan bruke eplejuice eller vann og en skvett med sitronsaft. GOd middag 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon