Rabarbra med limekrem

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Rabarbra med limekrem

Juni er den store rabarbramåneden og det gjelder å bruke opp de stenglene som vokser friskt og freidig før St. Hans. Fra slutten av juni øker innholdet av garvestoffer i rabarbraen og den blir ikke lenger så god.

Her har jeg lagd en søt og frisk dessert bestående av rabarbrasyltetøy, limekrem (limeversjonen av lemon curd), pisket krem og pekannøtter. Du kan selvfølgelig bruke begge deler hver for seg også. Rabarbrasyltetøy smaker jo fantastisk godt på en ristet skive brød med litt smør på.

Rabarbra med limekrem

Dette trenger du til for å lage rabarbra med limekrem til 8 personer

Rabarbrasyltetøy
800 g rabarbra
400 g sukker
1 ts vaniljesukker

Limekrem
1 egg
4 eggeplommer
150 g sukker
skall av 1 lime
1 1/4 dl limesaft (ca. 2 lime)
50 g romtemperert smør

1 1/2 dl kremfløte
100 g pekannøtter

Er skinnet på rabarbraen grovt, skreller du det bort før du deler den opp i mindre biter. Ha bitene i en kasserolle sammen med sukkeret og vaniljesukkeret og sett det på svak varme. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutter. Rør rundt av og til.

Rabarbra med limekrem

Til limekremen koker du opp vann i en kasserolle og finner fram en glass- eller stålbolle som kan stå oppi kasserollen uten å ramle nedi. Visp sammen egget, eggeplommene og sukkeret i bollen. Vask den ene sitronen godt og riv skallet på et fint rivjern.

Del limen i to og skvis ut all saften. Bland det med eggene og sukkeret. Sett bollen oppi kasserollen. Rør med en tresleiv hele tiden slik at varmen blir jevnt fordelt. Varm det opp til blandingen er så tykk at du kan lage en vei bakpå sleiva med fingeren din.

Ta bollen av varmen. Del opp smøret i terninger og rør dem inn en og en. Hell blandingen via en sil og over i en ny bolle. Legg et plag med plastfolie helt ned til kremen og la den stå på kjøkkenbenken til avkjøling. Når den er kald nok, setter du den i kjøleskapet i noen timer.

Pisk en lett krem av fløten og grovhakk nøttene. Legg nøtter, krem, syltetøy og limekrem lagvis i coctailglass. Serveres straks.

Rabarbra med limekrem

 

2 kommentarer til “Rabarbra med limekrem”

  1. Jeg skulle lage rabarbrasyltetøy – og kom over denne oppskriften. Ble fantastisk resultat! Godt på brødskiver og vaffler. Tusen takk for gode oppskrifter på en fantastisk bra blogg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon