Hytta vår ligger ved ferskvann og når vi er der liker guttene i huset å prøve fiskelykken. Så blir det opp til meg å finne nye oppskrifter å bruke. Her kan du se fra da jeg sprøstekte den.

Nå sist fiskelykken ble utprøvd, var fiskene som bet på mye større, så da ble det en skikkelig middag ut av det. Jeg spedde på med litt torsk for at vi skulle bli mette. Du kan selvfølgelig bruke all slags hvit fisk til denne middagen hvor jeg smakssetter med ingefær og kokosmelk. Litt eksotisk og skikkelig godt!

På fisketur? Dette kan du lage av fangsten!

Abbor i kokosmelk- og chilisaus
600 g filetert abbor eller annen hvis fisk
1 løk
2 fedd hvitløk
3 cm fersk ingefær
1 ss solsikkeolje
1/2–1 ts salt
1 1/2 ts curry paste
1 boks, 4 dl, kokosmelk
nykvernet pepper

Tilbehør
1 brokkoli, her bruker jeg brokkolini som er lange tynne brokkoli
3 dl ris

Start med risen, den tar lengst tid. Kok den etter anvisning på pakken. Her bruker jeg en fullkornsris som har litt mer smak i seg.

Fileter fisken og fjern skinn og bein om det ikke er gjort på forhånd. Del den i mindre biter før du legger den til side.

På fisketur? Dette kan du lage av fangsten!

Skrell og finhakk løken og hvitløkfeddene. Ingefæren skreller du enklest ved å skrape en teskje fram og tilbake på skallet. Finhakk den også og ha alt det finhakkede i en stekepanne med kanter eller romslig kasserolle sammen med solsikkeoljen og halvparten av saltet. La det surre på forholdsvis svak varme i noen minutter til løken har blitt blank og nesten gjennomsiktig.

På fisketur? Dette kan du lage av fangsten!

Tilsett curry pasten og la det surre videre i 2 minutter. Curry paste finner du i velassorterte dagligvarebutikker eller innvandrerbutikker. Åpnet glass holder seg lenge i kjøleskapet og passer godt i en mengde asiatiskinspirerte matretter.

Tilsett kokosmelken og kok opp. La det småkoke i noen minutter. Smak til med salt og pepper. Legg i fisken og la den trekke i 5–8 minutter – avhengig av størrelsen på stykkene dine.

På fisketur? Dette kan du lage av fangsten!

Del brokkolien i mindre biter og kok den, eventuelt brokkolini, i godt saltet vann. Brokkolien trenger ca. 4 minutter, brokkolinien 2–3 minutter. Hell grønnsakene over i et dørslag og la dem renne av.

På fisketur? Dette kan du lage av fangsten!

På fisketur? Dette kan du lage av fangsten!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *