Øl-grillet kylling!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Øl-grillet kylling!

Dette er i grunn en ganske så fiffig måte å grille kyllingen på, synes nå jeg. Litt barbarisk ser det riktig nok ut når du trær fuglen over ølboksen. Det trenger sant å si ikke være en ølboks, cider fungerer også bra. Hensikten er at væsken i boksen damper opp i buken av kyllingen mens den grilles, og resultatet er en ultrasaftig nygrillet kylling.

Du må bruke en stor kylling på minst 1,3 kilo for at den skal være stor nok for boksen. Du skal dessuten være påpasselig under grillingen slik at den ikke hvelver, for en stor kylling trædd nedpå en ølboks er ikke all verdens stødig. Selve grillingen er veldig enkel.

Øl-grillet kylling!

Dette trenger du til 1 helstekt kylling
1 rød chili
2 ts salt
1-2 ts pepper
3-4 ss olivenolje
1/2 l øl eller cider på boks
1 stor kylling, 1,3-1,4 kg

Start med å fyre opp grillen. Jeg bruker gassgrill og tenner alle brennerene i starten for å få opp varmen. Bruker du kullgrill, må du lage et område hvor kyllingen kan grilles på indirekte varme.

Finhakk chilien og bland den i en bolle sammen med salt, pepper og olje. Du bestemmer selv om du vil ha med frøene på chilien eller ikke. Pensle oljeblandingen rundt hele kyllingen.

For å få en best mulig damp fra boksen, må den klippes i to, så du får drikke opp litt under halvparten av innholdet før du klipper av de øverste 4-5 centimeterne av boksen. Træ så kyllingen over og sett den på indirekte varme på grillen. Jeg bruker å ha et sted mellom 200 og 250 grader i grillen.

Pensle kyllingen med oljeblandingen innimellom og snu den forsiktig (slik at den ikke velter) rundt sånn at alle sidene får stå mot den sterkeste varmen. Grill kyllingen et sted mellom 1 time og 1 og 20 minutter. Det avhenger av varmen i grillen. Stikk en spiss kniv inn i lårfestet av kyllingen for å sjekke om væsken som renner ut er klar eller ikke. Er den klar, er kyllingen ferdig grillet.

Lag en av disse deilige potetsalatene og server til kyllingen. Oppskriften finner du her!

Øl-grillet kylling!

2 kommentarer til “Øl-grillet kylling!”

    • Jeg har ikke mye kjennskap til el-grill, men så lenge det er lokk på grillen, går det nok bra. Kyllingkjøttet skal ha en temperatur på 70 grader. Mål temperaturen ved festet til beina, innved skrotten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon