Luftige rundstykker med nøtter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Luftige rundstykker med nøtter

Egentlig tror jeg at jeg burde bake hver eneste dag. For det å bake er rekreasjon for sjelen og en veldig mye billigere måte å få ned stresset i kroppen på enn å gå til coach eller terapeut. Du og også på god vei til å ha et stabilt godt humør dersom en bakeprosess er i gang. Det er så klart under forutsetning av at bakverket blir vellykket og ikke ender opp som enten en steinhard klump eller en rå gjærklatt. Innimellom skjer det fremdeles uhell på bakefronten her i huset også, men det gjelder på dette området, som de fleste i livet, at det hjelper å øve.

Snikk snakk til side. Her får du oppskriften på disse gode rundstykkene!

Luftige rundstykker med nøtter

Dette trenger du til 20 rundstykker
25g pinjenøtter
25 g pistasjenøtter
50 g valnøtter
650 g hvetemel
250 g grov sammalt rugmel
1 ½ ts salt
½ pk gjær, fersk eller tørr
5 ½ dl vann, 37 grader
4 ss olivenolje

Luftige rundstykker med nøtter

Grovhakk nøttene og ha dem i en bake- eller miksebolle sammen med sammen med mesteparten av hvetemelet, alt rugmelet, saltet og tørrgjæren, hvis du bruker det. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den i en kopp og rører ut i vannet før du heller både vannet og olivenoljen i bollen.

Elt deigen godt sammen til du får en elastisk og god deig. Bruker du miksmaster, betyr det at du elter på litt over medium hastighet i 8–10 minutter. Med håndelting, må du holde på litt lenger. Deigen skal være fast nok til at den samler seg godt til en deig, men fremdeles så våt at den er litt klissete når du tar i den. Tilsett eventuelt resten av hvetemelet for å få den ønskede fastheten.

Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenklede og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar rundt 1 time og 30 minutter.

Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen oppå. Kna den sammen en gang eller to før du deler den i 20 like store deler. Hvis du vil, kan du selvfølgelig rulle ut disse rundstykkene som helt vanlig rundstykker, eller du kan lage dem som knuterundstykker som jeg har gjort her. Samme hvilken løsning du velger, er det lettest å rulle ut deig dersom du har så lite mel på bordet som mulig. Bruk bare nok til at deigen akkurat ikke setter seg fast.

Til knuterundstykker ruller du ut en pølse på ca. 25 cm, så knyter du en dobbelknute. Sett knutene over på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk knutene og la dem etterheve i ca. 30 minutter.

Sett i mellomtiden stekeovnen på 230 grader. Stek rundstykkene på midt i stekeovnen i 12–14 minutter. Kakk på undersiden av dem for å sjekke om de er gjennomstekte. La dem avkjøles på en bakerist.

Luftige rundstykker med nøtter

Luftige rundstykker med nøtter

God bakst!

 

 

3 kommentarer til “Luftige rundstykker med nøtter”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon