Deilig italiensk i Rakkestad

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Deilig italiensk i Rakkestad

Ja, du leste helt riktig! Nå er det fullt mulig å kjøpe skikkelig god og enkel mat her midt i Østfold. Og det er jammen ikke verst! Grand Cafe i Storgata er stedet, og det er et italiensk ektepar som har tatt over driften av denne lille cafeen. Det har de gjort det siste halve året – jeg vet ikke helt hvor lenge det er siden de tok over, men jeg antar det er rundt 6 måneder siden. Det spiller i og for seg inten rolle heller. Det som er tema her nå er at fruen i huset, Federica, lager skikkelig god mat.

Deilig italiensk i Rakkestad

Jeg har bare smakt på to av de italienske rettene de har her; spagetti bolognese og pasta arrabbiata, og de var kjempegode! Pastaen var perfekt kokt, noe som definitivt ikke er en selvfølge, men som er HELT avgjørende for om en pastarett blir vellykket eller ikke. Og den er kokt i et vann som er perfekt italiensk saltet. Det betyr at det skal smake like salt som saltvann.

Deilig italiensk i Rakkestad

Spagetti bolognese med massevis av revet parmesan på toppen. En favoritt for hele familien!

Deilig italiensk i Rakkestad

Pasta arrabbiata. Federica koker tomatsausen, bestående av tomat (selvfølgelig), løk, paprika, hvitløk og chili i minst 4 timer for å få fram den gode søtsmaken fra tomatene. Denne tomatsausen var veldig god. Masse rund og god smak og litt het sting.

Hver torsdag serverer de lasagne (den har jeg ikke smakt ennå), og Federica lover også andre pastagodbiter utover høsten. De norske variantene har jeg ikke smakt, og jeg synes ikke de er så interessante heller. Når vi først har en flink italiensk kokk her i bygda, skal jeg jammen spise italiensk mat også!

Min oppfordring til alle som bor i passe avstand fra Grand Cafe i Rakkestad – stikk innom og smak selv!

 

Ett kommentar til “Deilig italiensk i Rakkestad”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon