Mathallen igjen og igjen!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Mathallen igjen og igjen!

Jeg hadde knapt kommet innom døra aller første gangen, før jeg var fullstendig forelsket i Mathallen i Oslo! Atmosfæren, menneskene, utvalget, diskene, omgivelsene. Ja, alt innenfor de fire veggene smeltet mitt hjerte fullstendig. Du kan lese om mitt første møte med Mathallen her. Så ofte som overhode mulig, stikker jeg innom Mathallen når jeg er i Oslo, og jeg reiser bestandig derifra veldig inspirert og oppglødd – og ofte betydelig fattigere i antall kroner. Det er jo så mye godt å kjøpe med seg!

Noe av det jeg er aller gladest for i Mathallen, er at de som jobber der er skikkelige matmennesker. Går du dit på en tirsdag, onsdag eller torsdag – altså en dag hvor det ikke er helt stappet fult av mennesker – kan du stå å snakke råvarer og oppskrifter i lange tider med de som jobber i de ulike utsalgene. Dette er skikkelige faghandlere – og jeg elsker det.

Vi var på Oslotur i går og junior insisterte på besøk i Mathallen. Han bare måtte spise kyllingcônfiten fra Stangeriet. Resten av familien var ikke vanskelige å be.

Mathallen igjen og igjen!

Mens junior kjøpte cônfit, ble jeg kjent med Vigdis Rosenkilde, som driver Rosenkildes Fine Chocolates. Vi snakker om håndlagd smakssatte sjokolader basert på verdens beste sjokoladeråvare – Valrhona.

Mathallen igjen og igjen!

Jeg spiser i dette øyeblikk opp siste sjokoladebit fra denne esken. Her var det så mange gode smaker at det var fullstendig umulig å bare skulle tenke tanken på å gjemme det til senere. Her må det bare spises og nytes for fullt.

Mathallen igjen og igjen!

Jeg satser på å besøke Vigdis i produksjonslokalene hennes en gang etter påske, så da kommer det mer på bloggen! Er du på Facebook, kan du finne mer om Rosenkildes sjokolade her.

Mathallen igjen og igjen!

Hotel Havana serverer skikkelig god paella. Her har paellakokken full kontroll på tillagingen. Når du lager paella er kunsten å få et vellykket resultat uten å røre i panna. Rører du, blir risen løsere, eller litt mer fluffy, enn den skal være, og du får heller ikke den gode skorpen helt i bunnen av panna. Du skal ha kontroll på hva du holder på med, for skorpen i bunnen skal jo være perfekt stekt, ikke brent. Denne karen visste tydeligvis hva han holdt på med. Nydelig smaker av paprika, chorizo, kylling og svinekjøtt – i tillegg til risen, selvfølgelig.

Mathallen igjen og igjen!

Mr Charming!

Mathallen igjen og igjen!

Frøya Sjømat har blitt et fast stoppested når jeg er i Mathallen. Veldig hyggelige folk bak disken og, ikke minst, veldig gode råvarer. Dessuten kan jeg spørre dem om råd om hvordan jeg best mulig tilbereder den maten jeg kjøer inn. Det kan jeg like.

Mathallen igjen og igjen!

i går kjøpte jeg med steinbitkaker 8som jeg har planer om å bruke til fiskeburger i morgen), varmrøkt makrell (som forresten var veldig billig, så løp og kjøp) og norske sjøkreps – eller scampi norvegicus, som jeg tror det heter på latin. Jeg brukte dem i en thailandsk tom yam-suppe. Oppsrkift på den kommer.

Min oppfordring til deg er: Stikk innom Mathallen i Oslo neste gang du har mulighet. Når du kommer innom dørene her, kan du lett tro at du befinner det adskillelige breddegrader lenger sør.

PS. Alle bildene i dette innelgget er det mannen i huset som har stått for. Hjemmesiden hans finner du her.

 

Ett kommentar til “Mathallen igjen og igjen!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon