Deilige kanelknuter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Deilige kanelknuter

Enhver helg, og hverdag for den saks skyld, en gyllen anledning for å bake duftende deilig, myk og smakfull, søt gjærbakst. Kan du kjenne duften allerede? Lukk øynene et like øyeblikk og drøm deg bort.

Så kan du åpne øynene litt igjen og lese deg gjennom oppskrifen på disse kanelknutene, finne frem det du trenger – eventuelt ta en liten tur i butikken – og sette igang med deigen.

Deilige kanelknuter

Dette trenger du til 18 kanelknuter.
Deig
100 g mykt smør
ca. 550 g hvetemel
90 g sukker
1/2 ts bakepulver
1 ts kardemomme
1/4 ts salt
25 g gjær eller 1/2 pk tørrgjær
3 1/2 dl melk, 37 grader 

Fyll
50 g mykt smør
50 g melis
1 ts kanel
1 ts honning

Start med å dele smøret i terninger og sett det til side. Smøret må våre godt og mykt til inneltingen litt senere. Ha mesteparten av hvetemelet i en bakebolle sammen med sukker, bakepulver, kardemomme og salt. Bruker du tørrgjær blander du den også inn her og nå. Fersk gjær smuldrer du opp og rører ut i melka. Hell den over i bollen og elt deigen sammen til den blir glatt og smidig. Tilsett eventuelt litt mer hvetemel dersom deigen kjennes veldig klissete. Den skal være antydningen til klissete for å få det beste resultatet.

Tilsett så smørterningene én og én mens du lar miksmasteren gå på litt over medium hastighet. Når alt smøret er eltet inn, skal deigen være glatt og blank. Dekk bollen med plastfolie eller et bakeklede og la deigen heve til den blir dobbelt så stor. Det tar om lag 1 time.

I mellomtiden rører du sammen fyllet.

Deilige kanelknuter

Dryss litt hvetemel på benken og hvelv deigen over.

Deilige kanelknuter

Kjevle den ut til en leiv som er ca. 40 x 40 cm. Smør fyllet utover på den ene halvdelen og brett den andre over.

Deilige kanelknuter

Deilige kanelknuter

Deilige kanelknuter

Del leiven opp i 18 strimler. Strimlene sitter sammen på den ene enden. Hold strimelen fast i den enden som sitter sammen og tvinn strimmelen mens du drar den enda litt lenger. Så surrer du hele sammen til en knute og legger på et bakepapirkledd stekebrett.

Deilige kanelknuter

Etterheves under et klede i 20–30 minutter. Sett stekeovnen på 225 grader. Stekes på nest nederste rille i ca. 15 minutter. Avkjøles på en bakerist.

Deilige kanelknuter

6 kommentarer til “Deilige kanelknuter”

  1. Disse var bare helt nydelige! Bakte de i går kveld for første gang, men det blir absolutt ikke den siste. Meget fornøyde kollegaer på jobb idag 😉

  2. Nå smeller jeg akkurat sammen denne deigen for andre gang. Forrige gang jeg baket fikk de mye skryt – det er faktisk de beste kanelknute/skillingsbolle-oppskrift jeg har smakt! 🙂

  3. Nå står en porsjon til heving her. Har bakt de mange ganger, og alle som smaker de faller helt. Oppskriften din er delt mange ganger 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon