Svart spagetti
Skulle du være så heldig at du kommer over svart spagetti, må du bare kjøpe med deg en pakke! Den er helt perfekt nå når vi er inne i halloweenuka. Jeg må derfor ha dette som middagstips i dag! Du kan selvfølgelig lage den samme middagen med vanlig, lys spagetti. Den blir imidlertid ikke veldig skummel. God – ja det blir den!
Dette trenger du for å lage svart spagetti med posjerte egg til 4 personer
ca. 300 g spaghetti
3 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1/2 ts salt
4 stk egg
1 ts eddik
Kok opp rikelig med vann i en kasserolle og kok spaghettien i godt saltet vann. Kok hvitløkfeddene sammen med spagettien. Du kan bare la skallet være på.
Mens spagettien koker, posjerer du eggene. Det høres værre ut enn det er. Bruk romtempererte egg. Kok opp vann i en romslig kasserolle og tilsett eddiken. Slå det varmen slik at vannet akkurat er på kokepunktet. Knekk eggene i et lite glass, ett om gangen, og slipp det forsiktig ned i vannet. Bruk en skje eller hullsleiv til å dra hviten opp over plommen. La det koke i 3 minutter. Ta det opp med en hullsleiv. Her kan du se nærmere hvordan du posjerer egg.
Når spagettien er ferdig, heller du den over i et dørslag. Plukk ut hvitløkfeddene og ha spagettien i en bolle. Ta av skallet på hvitløken og knus den med en gaffel. Bland den med olivenoljen og saltet og hell det over spaettien. Rør godt sammen.
Serveres med eggene som skumle lysende øyne.
[…] Skummel spagetti […]