Stekt ørret med dillpotet og rødbetpesto
Dette er mat til å bli glad av!
Vi blir glade og får ekstra med positiv energi når vi lager og spiser mat med fiske, skarpe farger. Det er jeg helt sikker på. Se på de fantastiske fargene på denne retten! Dette er en symfoni av vakre røde toner.
Dette trenger du for å lage stekt ørret med dillpotet og rødbetsaus til 4 personer
600 g poteter
250 g cherrytomater
50 g parmesan
1 fedd hvitløk
225 g rødbeter, fra glass
skallet fra 1 appelsin
1 ss pepperrot, fra tube
10–15 grener dill
4–5 ss olivenolje
salt
nykvernet pepper
1 dl lettrømme
2 ss grov sennep
4 x 175 g laks- eller ørretfileter med skinn
25 g smør
Kok potetene i god saltet vann til de er møre. Hell ut vannet og la dem dampe tørre.
Sett stekeovnen på 180 grader. Legg cherrytomatene i en ildfast form og la de steke i ovnen i 12-15 minutter.
Ha parmesanen og hvitløkfeddet i en food processor og kjør til den har blitt helt smulete. Ha i rødbetene, appelsinskallet (bare det gule), halvparten av pepperrotkremen og halvparten av dillen og kjør til du har fått en fin mos. Spe med olivenoljen litt etter litt til du får en pestolignende saus. Smak til med salt og pepper.
Bland resten av pepperrotkremen med lettrømmen, sennepen og dillen. Smak til med salt og pepper. Del opp potetene i tykke skiver og bland dem med rømmedressingen.
Dersom skinnet på fisken ikke er skrapt, må du gjøre det aller først. Har du fiskeskraper, bruker du den. Hvis ikke legger du fiskestykket i en brødpose og bruker en kniv til å skrape vekk alle fiskeskjellene. Posen bruker du for å slippe å få hele kjøkkenet fult av fiskeskjell.
Dryss salt og pepper over fiskefiletene. Varm resten av olivenoljen sammen med smøret i en stekepanne og stek fiskestykkene på litt over medium varme i ca. 8 minutter til skinnet et sprøtt. Ta panna vekk fra varmen, snu fiskestykkene og la de stekes ferdige i ettervarmen.
Dander tomater, poteter, fisk og rødbetsaus på 4 tallerkener og server.
[…] Mandag 14. oktober – Stekt ørret med dillpoteter […]
Jeg sitter og nyter denne retten akkurat nå. Knallgod! Takk for oppskriften 🙂
Så herlig å høre, Janne!