Klar for litt baking i helga?

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Klar for litt baking i helga?

I helga er det julegateåpning mange steder rundt om i landet og da er det vel lov til å starte litt med julesmakene også. Enig? Jeg har tatt et dykk i arkvivet og kommert opp med én litt julete oppskrift og tre oppskrifter som passer like bra hele året.

 

Duftende krydderboller

Jul er lukten av godt krydder! Nellik, muskatnøtt og kanel gir herlige dufter og deilig smak til mat hele året, sånn i og for seg, men de passer ekstra godt nå i juletider. Disse bollene er i så måte helt perfekte. De har den gode smørsmaken som skikkelige boller skal ha i tillegg til rosinene og krydderiene. Dette er en god oppskrift som gir luftige boller også, så da ligger forholdene godt til rette for duftende krydderboller til jul!

Klar for litt baking i helga?

 

Trønderske laup

Laup, sier du? Hva i alle dager er det? Jo, det skal jeg si deg! Det er store, kjempegode boller som bakes med rugmel og anis i tillegg til hvetemel, noe som gir bollene en helt superb smak. De er spesielt gode med noen skiver brunost på.

Klar for litt baking i helga?

 

Frørundstykker

Å bake er for meg både avkobling og rekreasjon! Det er dessuten en fabelaktig aktivitet for å bli kvitt frustrasjon, aggresjon og andre ord som slutter på -sjon og som er med på å få skuldrene opp til ørene. Det er liksom helt umulig å stå der å bake og være sinna. Er det eventuelt mye som skal ut, råder jeg deg til å elte sammen deigen for hånd!

Klar for litt baking i helga?

 

Knekkebrød

Sprø, deilige og veldig lettvinte knekkebrød, er skikkelig godt! Det er en god stund siden jeg har bakt dem hjemme her nå, men etter å ha fått en pose med kjempegode knekkebrød tidligere i dag, ble jeg inspirert til å lage nye ladninger her hjemme også.

Klar for litt baking i helga?

3 kommentarer til “Klar for litt baking i helga?”

  1. Hei .
    Takk for fin blogg . Jeg har lyst til å prøve meg på frørundstykkene dine , men går det an å bytte ut hvetemel med andre melsorter ? Hva med spelt?
    Dette er nemlig etterspurt blandt de i vennekretsen med ” følsomme mager”.
    Mvh Greta .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon