Flotte Stavanger

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Flotte Stavanger

Det tok jammen ikke lang tid å forelske seg i Stavanger! For en utrolig flott by! Jeg har vært der tidligere også, men det er sikkert 17 år siden, så da var det jammen på tide å komme tilbake.

Stavanger har greid, det som alt for mange andre norske byer ikke har greid, å beholde småhusbebyggelsen i sentrum. Det er ufattelig mye triveligere å gå rundt i et sentrum som stort sett består av små hvite trehus og trange brosteinbelagte gater. De har også en gate midt i sentrum som er alt annet enn hvitmalt. Sjekk ut bildene fra den fargerike gata litt lenger ned. Jeg glemte å skrive ned navnet på den, så den går bare under betegnelsen “den fargerike gata”.

På min vandring på brosteinsgatene, fant jeg den vidunderlige sjokoladebutikken “Sjokoladepiken”. Her snakker vi mange kubikkmeter med håndlaget sjokolade av bare de aller, aller beste råvarene som er å oppdrive. Kun sjokolade fra Valrhona blir brukt, og Valrhona er for et sjokolademenneske det samme som Rolls Roys er for et bilmenneske (vil jeg tro). Det er den beste og mest eksklusive sjokoladen du kan få.

Flotte Stavanger

Dag Bjørnsen er mannen bak de to “Sjokoladepiken”-butikkene i byen. Levende opptatt av god sjokolade, kultur og musikk. Mange av sjokoladene i butikken er oppkalt etter kjente norske musikere og -band. De røde hjertene du kan se i bakgrunnen heter Frk. Larsen og er oppkalt etter Marit Larsen. Det er mørk Valrhona med Thaitivanilje og sjokoladeganache. De har også en flott gaveeske med sjokolade – den røde du kan se på bildet under – som er lagd i samarbeid med Kaizers Orchestra.

Hos Sjokoladepiken kan du også kjøpe fantastisk god varm sjokolade. Lagd med Valrhonasjokolade og ekte vanilje, selvfølgelig. Det er rett og slett ikke noe knussel når det kommer til råvarehåndteringen her i gården!

Sjekk ut de flotte sjokoladeformene på hylla. De er fra konditoriet Dags far, Arne, åpnet i 1933.

Flotte Stavanger

Den rosa sløyfa rundt sjokoladepakkene forteller at dette er sjokolade som passer perfekt til champagne.

Flotte Stavanger     Flotte Stavanger

Flotte Stavanger     Flotte Stavanger

Gå for all del innom neste gang du er i Stavanger!

Flotte Stavanger     Flotte Stavanger

Jeg fikk med meg en pakke (som ble oppspist før jeg husket at jeg ikke hadde tatt et bilde – beklager!), og i den var det blant annet én sjokolade som hadde melkesjokolade rundt, med geitmelk og Maldonsalt og flytende karamell inni. Den heter Urenluren….. Så kan du fortsette på sangen selv. Knallgod!

På min videre vandring besøkte jeg den franske cafeen Le Cafe Francais og spiste god quiche med purre til lunsj.

Flotte Stavanger

Flotte Stavanger

Konditor Michel byr på deilige makroner.

Flotte Stavanger     Flotte Stavanger

Flotte Stavanger     Flotte Stavanger

Masse å velge i!

Øvre Holmegate er et skue!

Flotte Stavanger

Fantastisk! Er det rart jeg ble forelsket i Stavanger?

Flotte Stavanger

Flotte Stavanger

Du må bli glad når du ser dette!

Flotte Stavanger

Bøker og børst. Hovedforretningen til Sjokoladepiken er på andre siden av gata.

Flotte Stavanger

Hver dag hele året, unntatt mandager og 3 uker i januar, står Irene på torget med grønnsaksboden sin “Irene på tårje” (ikke helt sikker på at det ble skrevet på riktig stavangersk, men forhåpentligvis ikke langt unna). Trivelig dame og massevis av gode lokalproduserte grønnsaker.

Flotte Stavanger    Flotte Stavanger

Flotte Stavanger

 

2 kommentarer til “Flotte Stavanger”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon