Lykke i Østfold – Villa Mat og Mer!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Lykke i Østfold – Villa Mat og Mer!

Jeg blir lykkelig når jeg på en helt vanlig dag, en litt trå og kjedelig én også, får servert skikkelig god mat på restaurant her i Østfold! For når sant skal sies kryr det ikke av gode restauranter her i fylket. I alle fall ikke som jeg har oppdaget. Vi har Curtisen i Halden og Refsnes Gods i Moss, som er høyklasserestauranter og står i en særstilling, men så er det ikke mye mer. Tips meg gjerne om steder jeg ikke vet om!

Veldig mange i Indre Østfold kjenner til Café Frikvarteret som Marit Udahl driver i Mysen. Det ikke fullt så mange vet, er at hun også driver restauranten Villa Mat og Mer midt i Mysen sentrum. Og dit er det verdt å gå! Bare for å slå det fast! Endelig har jeg funnet er restaurant i nærheten av der jeg bor som serverer skikkelig god mat! Det er lykke, det!

Lykke i Østfold - Villa Mat og Mer!

Lykke i Østfold - Villa Mat og Mer!

Trivelig stemning og delikat interiør!

Lykke i Østfold - Villa Mat og Mer!

Velger du «Villa rett etter jobben» menyen, kan hele familien (litt avhengig av hvor mange barn du har) få middag, lagd fra bunnen av, til bare 300 kroner. Veldig billig, spør du meg.

Lykke i Østfold - Villa Mat og Mer!

Deilig antipasti med hvitløksoliven, hjemmebakt flatbrød, dressing og mandler ble plassert på bordet så snart vi hadde bestilt middagen. Flatbrødet var så godt og forsvant så fort at vi til og med fikk servert litt ekstra.

Vi bestilte 3 ulike hovedretter:

Lykke i Østfold - Villa Mat og Mer!

Skalldyrsuppe med kamskjell, reker og kreps. Den var akkurat passe spicy og smakte kjempegodt.

Lykke i Østfold - Villa Mat og Mer!

Ungene bestilte hver sin pasta a la Villa med oliven og tomatsaus (uten oliven). «Den smaker helt konge!» var konklusjonen fra 11-åringen! Mors prøvesmaking konkluderte med det samme. Her er det mange gode smaker og det er absolutt ingen tvil om at dette har de stelt i stand fra bunnen av. Alle barnemenyene er mindre porsjoner av den vanlige maten. Det kan jeg like!

Lykke i Østfold - Villa Mat og Mer!

Jeg spiste fersk piggvar med chilismør og gode grønnsaker. Den var nydelig! Den koster 350 kroner, og det er den verdt! Fisken var helt perfekt tilberedt og tilbehøret satt som et skudd. 11-åringen prøvde seg på å stjele store deler av mors tilbehør!

Så var det tid for dessert! Ikke noe tull her heller. Alt er lagd fra bunnen av på restauranten. Og det kjennes på smaken.

Lykke i Østfold - Villa Mat og Mer!

Ostekake med bringebærsmak!

Lykke i Østfold - Villa Mat og Mer!

Sjokoladefondant med nougat og vaniljeis. Helt flytende i midten, akkurat som den skal være.

Lykke i Østfold - Villa Mat og Mer!

Og mors store favoritt, sitronterte! Fin balanse mellom det søte og det syrlige. Det eneste jeg hadde å utsette på denne, var paiskallet. Det sto ikke i stil med resten av kaka.

Lykke i Østfold - Villa Mat og Mer!

Damen bak både Café Frikarter, Villa Mat og Mer, diverse kakebakekonkurranser og mye annet moro i Mysen, Marit Udahl!

Og de to damene på jobb: servitør Marte Skjennem og kokk Elise Helle. Vi fikk tatt en liten sniktitt inn på kjøkkenet også. Det er bestandig stas.

Lykke i Østfold - Villa Mat og Mer!     Lykke i Østfold - Villa Mat og Mer!

Så, alle dere som bor i nærheten (og nærheten er et særdeles tøyelig begrep) oppfordres herved til å ta dere en tur! Hjemmesiden deres finner du her. 

 

7 kommentarer til “Lykke i Østfold – Villa Mat og Mer!”

  1. Hei! Tipser om Bakergaarden på Ørje for lunsj og Waterside i Töcksfors for middag!! Tipp topp begge stedene 🙂 Så veldig godt ut det dere spiste!! Elin

  2. Spiste en herlig salat – pasta med westfalerskinke, avokado, soltørka tomater, pinjekjerner, pesto ++.
    Fantastisk godt – har spist mange typer salater – denne er vinneren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon