Linsesuppe med parmesan

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Linsesuppe med parmesan

Jeg har alltid vært forrykende glad i supper. All slags supper – tynne, milde, fyldige og hete. Her går alt ned på høykant. Og det er jo lite som slår en god og varm suppe når det er isende kaldt ute!

Lager jeg suppe i helga, kan jeg gjerne bruke tid på å lage en god kraft, men det har jeg ikke tid til i hverdagen. Da bruker jeg fond eller enkelte buljongmerker som ikke har alt for mye salt i seg. Baconet, som jeg bruker i denne suppa, er også med på å gi en dyp og rund smak til det ferdige produktet.

Linsesuppe med parmesan

Dette trenger du for å lage rød linsesuppe med bacon til 4 personer
100 g bacon
1 stor løk
3 fedd hvitløk
salt
pepper
3 gulrøtter
2 ss tomatpuré
250 g røde linser
5 dl kyllingbuljong eller –kraft
7–8 dl vann
1 ss rødvinseddik
noen parmesanskiver til servering

Klipp eller skjær baconet i småbiter og brun det på medium varme i en kasserolle. I mellomtiden skreller du løken og hvitløken og finhakker disse. Gulrøttene skreller du og deler i små terninger. Er det mye fett i baconet, heller du ut mesteparten før du har i løken, gulrotbitene, litt salt og nykvernet pepper. Hvor mye salt du trenger, avhenger av hvor salt fonden eller buljongen du bruker etterpå er, så ta bare bitte litt nå. La det surre videre i noen minutter.

Linsesuppe med parmesan

Tilsett tomatpuréen, linsene, kraften, ca. halvparten av vannet og kok opp. La det småkoke i ca. 30 minutter til linsene er møre. Rør rundt en gang i blant og spe med resten av vannet dersom den blir for tykk. Tilsett vineddiken når det er noen få minutter igjen av koketiden og smak til med eventuelt mer salt og pepper.

Linsesuppe med parmesan

Skjær noen skiver parmesan med potetskrelleren og plasser på suppa ved servering.

5 kommentarer til “Linsesuppe med parmesan”

  1. Hei fru Timian!
    Jeg har lagd linsesuppen din i dag – den var nydelig! Fikk ikke helt med meg om baconet skulle kokes sammen med suppen i 30 minutter eller ikke, jeg gjorde ikke det, bare tørrstekte baconet og hadde det på suppa sammen med parmesan og timian:) Kjempegodt! Ved siden av serverte jeg godt brød med ricotta, avocado, rød løk, gule og røde cherrytomater – toppet med salt og pepper og en god sitronolivenolje. Kan anbefales! Nå er vi vel belåtne og klare for gullrekka!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon