Herlig kylling- og spinatsuppe

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Herlig kylling- og spinatsuppe

Kjenner du behov for å slurpe i deg en stor bolle med deilig lysegrønn suppe? Nå har du muligheten! Spinatsuppe er både enkelt og godt! Denne utgaven får følge av kylling til spinaten. Her har jeg lagd suppa skikkelig fra bunnen av med å koke en hel kylling.  På den måten får jeg en skikkelig god kraft til å lage suppa med etterpå. Selvsagt kan du kjøre en litt enklere variant i en travel hverdag med å bruke kyllingfileter og en god fond. Nå er det heldigvis mulig å få kjøpt fond eller kraft i mange av de vanlige dagligvarebutikkene.

Helt fra bunnen av eller nesten. Spiller ingen stor rolle. Godt blir det åkke som!

Herlig kylling- og spinatsuppe

Dette trenger du for å lage kylilng- og spinatsuppe til 4 personer
1 hel kylling, ca. 1,3 kg
vann
2 gulrøtter
1 løk
5-6 cm purre
1 laurbærblad
10 hele sorte pepperkorn
2 fedd hvitløk
1 sjalottløk
1 ss olivenolje
1-2 ts salt
250 g spinat
pepper
5-15 dråper tabasco
saft av 1/4 sitron

Vask kyllingen i kald vann før du legger den over i en kasserolle. Fyll på nok kaldt vann til at det dekker. Skrell gulrøttene og del hver i 2-3 biter, del løken i mindre biter og ha bitene sammen med purren, laurbærbladet og pepperkornene i kasserollen. Kok opp. Fjern skummet som danner seg på toppen. La det syde (være akkurat på kokepunktet) i ca. 1 time. Ta ut kyllingen og la den avkjøles nok til at du greier å rive den i mindre biter. Fjern skinn og sener.

Legg en klut eller kjøkkenpapir i en sil og sil kraften gjennom denne og over i en bolle. Ta vare på gulrøttene.

Finhakk hvitløk og sjalottløk og ha det i en kasserolle sammen med olivenoljen og litt av saltet. Skal du bruke fond og ikke hjemmekokt kraft, trenger du ikke å tilsette salt her. Fonder, og eventuelt buljonger, bruker å være nok saltet. La løken surre på svak varme i 5 minutter. Vask spinaten godt og tørk den i en salatslynge før du har den oppi kasserollen. Surr videre til all spinaten har ramlet sammen. Hell i 1 liter av kyllingkraften og kok opp. Smak til med pepper, tabasco og sitronsaft. Del opp gulrøttene i skiver og ha i sammen med kyllingbitene. Server.

Bruker du kyllingfileter, deler du dem i mindre biter og har rå oppi suppa. La da suppa koke til kyllingen er ferdig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon