Dette er en perfekt høstsuppe full av kantareller, gulrot, løk og persillerot i tillegg til kylling! Ja, jeg tenker at den egentlig er en riktig så bra vintersuppe også. Da bare byttter jeg ut kantarellene (om det ikke finnes noen i fryseren) med annen sopp som er tilgjengelig i butikken.

I supper og gryter som dette, synes jeg at det blir ekstra godt når jeg bruker lårkjøttet fra kyllingen. Det blir enda mørere og gir en litt annen smak til den ferdige suppen. Men, du kan selvfølgelig bruke vanlig kyllingfilet også, hvis det er det du har tilgjengelig.

Dette er jo egentlig en superenkel suppe som du ikke bruker mye tid på å lage, men som smaker som om den har fått stått å putre på varmen i mange timer. Herlig!

Du kan servere suppen akkurat som den er, skjære noen skiver godt brød å ha til, koke ris å servere til, eller du kan steke småpoteter å ha sammen med suppen. Alt dette er kjempegodt!

Fordi jeg så godt som aldri har hjemmekokt kraft liggende klar i fryseren, bruker jeg Touch og Taste sine fonder når jeg lager supper og gryter. Og i denne kyllingsuppen bruker jeg Touch of Taste sin kyllingfond. Den er super!

Høstsuppe med kylling og kantareller

4 personer

600 g lårkjøtt av kylling
3-4 ss olivenolje
200 g kantareller
4 ½-5 dl vann
1 løk
2 fedd hvitløk
2 gulrøtter
1 persillerot
1 stilk stangselleri
1 ts tørket timian
1 ½ dl melk
1 ½ dl fløte
3 ss Touch of Taste kyllingfond
nykvernet pepper
evt. litt salt

Lårkjøtt av kylling kan ha litt fett på seg, så jeg bruker å renskjære det før jeg skjærer det i mindre biter.

Varm halvparten av olivenoljen i en stekepanne og stek kyllingkjøttet på sterk varme til det blir gyllenbrunt. Det skal ikke gjennomsteke. Ta dem ut og ha dem over i en kasserolle.

Børst kantarellene rene for eventuelle jordrester før du deler de største av dem i mindre biter. Ha resten av olivenoljen i stekepannen og fres kantarellene på sterk varme til de også blir gyllenbrune. Ha dem over i kasserollen. Hell noe av vannet over i stekepannen og la det koke opp. Rør i bunnen av stekepannen sånn at du får med deg alle de gode smakene og hell det over i kasserollen.

Finhakk løken og hvitløkfeddene og del gulrøttene, persilleroten og stangselleriet i terninger på 1 x 1 cm. Ha det i kasserollen og sett på varmen. Ha i resten av ingrediensene og kok opp.

La suppen småkoke i 15 minutter. Smak til for å kjenne om du vil ha i litt ekstra med salt.

Server med brød, ris, poteter eller annet som du har lyst på!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen. 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *