Mulligatawnysuppe
Suppenavnet som føles så veldig vanskelig å si, men lar du w være stum, blir det egentlig ganske enkelt.
Mulligatawnysuppe er en hønsesuppe med gode grønnsaker og kokosmelk. I denne oppskriften bruker jeg imidlertid kylling. Det blir også veldig godt!
Mulligatawnsuppe med kylling, eple og koriander
til 4 personer
1 løk
1 kinesisk hvitløk eller 4-5 hvitløkfedd
1 liten purre
1/2- rød chili
3 gulrøtter (ca. 350 g)
1 ss olivenolje
1 grønt eple
600 g kyllingkjøtt, veldig gjerne kjøtt fra lårfilet
3 ts karripulver
2 terninger hønsebuljong
4 dl kokosmelk
4 dl vann
1 boks, 4 dl, hermetiske linser
nykvernet pepepr
evt. litt salt
1/2 potte koriander
Finhakk løken, hvitløken, purren og chilien. Bestem selv om du vil ha med frøene fra chilien eller ikke. Jeg brukte 1/2 chili med litt frø. Skjær gulrøttene i terninger.
Ha olivenoljen i en gryte og ha i alt du har hakket og delt. La det surre på medium varme i 3-4 minutter.
Del opp eplet i små terninger og kyllingkjøttet i småbiter. Ha det i gryten sammen med karripulver, hønsebuljong, kokosmelk og vann og la det koke opp. La suppen småkoke i ca. 15 minutter.
Hell linsene over i et dørslag og skyll dem i kaldt vann. Ha dem i gryten og la dem være med på et nytt oppkok.
Smak til med salt og pepper. Hvis det er mye salt i buljongen, trengs det ikke mer salt.
Hakk opp korianderen og dryss over ved servering.
Server gjerne litt godt brød til. God middag!
Hei!
Hver gang det dukker opp eple i en oppskrift blir jeg like rådvill. (Steinfrukt allergi)
Hva kan eple erstattes med?
Hei Brit Nina! Her er det ikke noe problem med å bare kutte den ut! Du kan evt. tilsette en gulrot til, bare for å få tilsvarende mengde mat 🙂