Suppenavnet som føles så veldig vanskelig å si, men lar du w være stum, blir det egentlig ganske enkelt.

Mulligatawnysuppe er en hønsesuppe med gode grønnsaker og kokosmelk. I denne oppskriften bruker jeg imidlertid kylling. Det blir også veldig godt!

 

Mulligatawnsuppe med kylling, eple og koriander

til 4 personer

1 løk
1 kinesisk hvitløk eller 4-5 hvitløkfedd
1 liten purre
1/2- rød chili
3 gulrøtter (ca. 350 g)
1 ss olivenolje
1 grønt eple
600 g kyllingkjøtt, veldig gjerne kjøtt fra lårfilet
3 ts karripulver
2 terninger hønsebuljong
4 dl kokosmelk
4 dl vann
1 boks, 4 dl, hermetiske linser
nykvernet pepepr
evt. litt salt
1/2 potte koriander

Finhakk løken, hvitløken, purren og chilien. Bestem selv om du vil ha med frøene fra chilien eller ikke. Jeg brukte 1/2 chili med litt frø. Skjær gulrøttene i terninger.

Ha olivenoljen i en gryte og ha i alt du har hakket og delt. La det surre på medium varme i 3-4 minutter.

Del opp eplet i små terninger og kyllingkjøttet i småbiter. Ha det i gryten sammen med karripulver, hønsebuljong, kokosmelk og vann og la det koke opp. La suppen småkoke i ca. 15 minutter.

Hell linsene over i et dørslag og skyll dem i kaldt vann. Ha dem i gryten og la dem være med på et nytt oppkok.

Smak til med salt og pepper. Hvis det er mye salt i buljongen, trengs det ikke mer salt.

Hakk opp korianderen og dryss over ved servering.

Server gjerne litt godt brød til. God middag!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *