Stekt ostekake med kirsebærsaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Stekt ostekake med kirsebærsaus

Jeg elsker ostekake! Og kanskje den stekte versjonen aller, aller mest! Det var den stekte ostekaken som var mitt aller første møte med ostekake. Selv om jeg er oppvokst på et meieri, med en far som var yster og meieribestyrer, var tanken på å skulle lage søt kake av osten ganske så fremmed for meg til et stykke innpå 90-tallet. Jeg husker fremdeles veldig godt hvor og når jeg smakte det aller første stykket. Greier ikke helt å årssette det, men det var i en leilighet på Bislett hos en venninne, og jeg antar at det var i 1992.

Nu vel. Denne kaka er i samme sjanger som den første. Jeg bruker mascarpone i denne versjonen, men den kan du enkelt bytte ut med vanlig naturell kremost i steden for – som det allerede er i kaka. Jeg bruker også litt gresk yoghurt for å få en litt syrlig snert på det ferdige produktet. Det passer ekstra godt ettersom jeg pøser på med rikelige mengder søtt og godt kirsebærsyltetøy på toppen.

Skulle du få lyst på en ostekake med nugatti, en gelebasert ostekake med bær og gele på toppen, eller kanskje verdens enkleste ostekake, er det bare å klikke på den turkise teksten.

Jeg føler meg ganske sikker på at du kommer til å like denne kaka! Lyst til å prøve? Du finner oppskriften under bildet.

Stekt ostekake med kirsebærsaus

Dette trenger du for å lage stekt ostekake med kirsebærtopping

Bunn
100 g smør
250 g Digestivekjeks
liten dæsj med kanel

Ostekrem
250 g mascarpone
400 g naturell kremost
250 g naturell gresk yoghurt
saft av 1 lime
100 g sukker
5 egg

Topping
1 glass godt kirsebærsyltetøy, jeg bruker Lerums (jeg bruker litt av dette glasset oppi røra også, se forklaring under)

Sett stekeovnen på 200 grader og legg bakepapir i bunnen av en rundtform på 20 cm. Smør kanten rundt med et tynt lag nøytral olje.

Smelt smøret. Ha kjeksen enten i en food processor og kjør den til den blir helt smulete eller legg den i en dobbel brødpose og slå løs med kjevlet. Det går helt fint at det er igjen noen små klumper. Ha i litt kanel dersom du ønsker det, ca. 1/2 ts bruker jeg. Du tar etter din egen smak. Rør inn den før du til slutt rører inn det smeltede smøret. Fordel blandingen i forma og klem det godt på plass.

Forstek bunnen i 10 minutter. Når bunnen er ferdig, skrur du ned varmen til 165 grader.

Mens bunnen stekes, lager du ostefyllet. Det er kjekt hvis du har tatt mascarponeosten og kremosten ut av kjøleskapet før du setter igang. Bruker du den nye kakekremosten fra Tine, er det ikke så nøye. Den er veldig myk rett fra kjøleskapet også.

Vask ut food processoren du akkurat har brukt før du har i mascarpone, kremost og yoghurt og kjører det sammen til du får en helt klumpfri røre. Ha i limesaften og sukkeret og kjør det sammen. Knekk eggene i et glass før du har dem i osterøra og blander det hele sammen. Det er fryktelig kjedelig å skulle måtte kaste all osten i tilfellet et egg skulle være dårlig, derfor runden via glasset.

Stekt ostekake med kirsebærsaus

Hell røra over den forstekte bunnen. Fordel noen teskjeer med kirsebærsyltetøy i røra. Sett forma på et stekebrett og sett brettet på nederste rille i stekeovnen. Stek kaken i ca. 1 time og 5-15 minutter. Det er vanskelig å si, og det er ikke bestandig like enkelt å se når den er ferdig heller. Kaka skal fremdeles være litt dissete i midten når du tar den ut. Den vil fortsette å stivne ganske mye mens den avkjøles. Denne ble stekt 5 minutter for lenge. Da sprekker den opp. Smaker like godt for det.

Sett kaka over på en bakerist og la den stå i forma til den er helt avkjølt. Du kan gjerne lage ostekaka dagen før den skal serveres.

Stekt ostekake med kirsebærsaus

Fordel et rikelig lag med kirsebærsyltetøy over kaka før servering. Lager du kaka dagen før, lar du den stå i kjøleskapet uten syltetøy på toppen, frem til servering. La kaka bli romtemterert før servering.

Stekt ostekake med kirsebærsaus

Nam!

Stekt ostekake med kirsebærsaus

 

7 kommentarer til “Stekt ostekake med kirsebærsaus”

  1. Tusen takk for denne, den gjorde stor suksess i 29årslaget mitt i går. Min svært kresne gourmet-bror forsynte seg to ganger.

  2. Hei Marit. Pisker du eggene i mikser eller bare rører du
    for hånd??
    Skal prøve og lage den kaken.Den ser utrolig god ut.
    Ha en fin kveld.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon