Ukemeny for uke 12

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 12

Det snør utenfor kontorvinduet mitt akkurat nå! Åhhh!! Jeg som nå er overmoden for vår, grønt gress og snøklokker som titter opp! For noen dager siden var jeg på thaimat-kurs, og der snakket kursleder Sebastian om at mens vi her i Norge har denne tendensen til å snakke om været til enhver tid (noe som jo ikke er spesielt rart, heller), bruker åpningsreplikken i Thailand å være: «Har du spist?»

Jeg håper du finner mange retter du kan tenke deg å lage og spise i denne ukas menyforslag.

Og husk: Nyt livet og nyt maten!

Mandag – Skrei med mandelpoteter og Sandefjordsmør

Skreien er fremdeles i sesong, så det er bare å handle inn av godsakene. Sandefjordsmør og mandelpoteter er perfekt tilbehør til torsken.

Ukemeny for uke 12

 

Tirsdag – Vintergryte med bacon og pølser

Det ser jo ikke ut som om vinteren har tenkt å slippe taket, og da er det vel en god idé å spise vintergryte enda noen ganger før gresset blir grønt.

Ukemeny for uke 12

 

Onsdag – Pastasalat med spekeskinke

Ultraenkelt, ultragodt og ultralurt å lage på en onsdag! Hva annet kan jeg si?

Ukemeny for uke 12

 

Torsdag – Saftig kylling med gulrot og rotmos

Små, snerte kyllingbiter sammen med rause porsjoner timian og hvitløk. Det er godt det! Sammen med rikelige mengder smørdampede gulrøtter og rotmos med hvitløk, må det blir en god middag!

Ukemeny for uke 12

 

Fredag – Stekt halloumiost med chiliolje og timian

Har du smakt halloumiost noen gang? Det er en fast, gresk geitost som du rett og slett skjærer i skiver og steker til den blir brunflekkete, hvorpå du drysser over litt krydder før du spiser det opp.

Alene blir ikke halloumiosten et måltid, men den kan gjerne kombineres med en bolle god salat og et fat med spekemat.

Ukemeny for uke 12

 

Lørdag – Pai med ørret og reker

Sprø paibunn og kremete fyll, er etter min smak helt perfekt. Pai er kjekt å lage hvis du skal ha selskap, fordi du enkelt og greit kan gjøre den ferdig lenge før gjestene kommer, og så bare lunke den opp igjen til servering. Eller du kan forsteke bunnen og ha fyllet klart, for så å sette paien i stekeovnen en stund før gjestene ringer på døra.

Ukemeny for uke 12

 

Søndag – Italiensk minestronesuppe med basilikumpesto

Det finnes sikkert like mange oppskrifter på en minestronesuppe som det gjør italierene! Suppen som er den italienske versjonen av norsk grønnsakssuppe. Kanskje med litt friere tøyler enn den norske varianten? Mitt inntrykk er at innholdet i minestronen varieres enda mer enn i grønnsakssuppa. I min utgave her, bruker jeg deilig pesto oppi!

Ukemeny for uke 12

 

Dessert – Luftig marengskake med karamellsaus

Dette er en stor versjon av den franske desserten ”ile flottante”, som betyr flytende øyer. Det er små luftige snøballer av marengs som flyter rundt på vaniljesaus. Her har snøballene blitt erstattet av én kake og karamellsausen har tatt vaniljesausens plass.

Ukemeny for uke 12

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon