Pizzeria Fabbrica

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pizzeria Fabbrica

Hva er det som skjer i Fredrikstad om dagen? Her dukker det ene bra spisestedet etter det andre opp. Jeg har tidligere her på bloggen fortalt hvordan vi i familien har falt for Fabel, cafeen og restauranten i det nye Litteraturhuset i Fredrikstad. Så dukket det plutselig opp vakre bilder fra en ny italiensk pizzeria på Facebook-veggen min for noen dager siden, og den måtte vi selvfølgelig sjekke ut!

Pizzeria Fabbrica er helt nyåpnet og ligger nede på brygga i Fredrikstad. Ryktene forteller at noen av pizzakokkene fra Villa Paradiso på Grünerløkka nå står ved pizzaovnen her i Fredrikstad, så vi hadde høye forventninger til besøket. Og de blir innfridd. Jeg trenger ikke å holde deg på pinebenken lenge. Her kommer jeg med konklusjonen med en gang.

Øystein, mannen min, snurret seg rundt med fotoapparatet og kom opp med disse bildene. Vil du se flere av Øysteins bilder eller har et fotooppdrag du ønsker utført, finner du hjemmesiden hans her.

Pizzeria Fabbrica

Pizzeria Fabbrica

Jeg elsker åpne kjøkken sånn at vi som gjester har full oversikt over hva som skjer. For det skjer jo virkelig mye spennende ved grytene. Det er bare å passe håret med denne flamberingen!

Pizzeria Fabbrica

Gutta på kjøkkenet klemmer ut pizzabunnene. Ikke mange kjevler å se her.

Pizzeria Fabbrica

Tomatsaus.

Pizzeria Fabbrica

Pizzaovnen har en stor og sentral plass på kjøkkenet. Med ca. 340 grader er det greit å ha et langt skaft på den pizzaspaden.

Pizzeria Fabbrica

Hvilket vakkert syn! Kjente du at lysten på pizza akkurat økte betraktelig?

Pizzeria Fabbrica

Pizzaen trenger ikke mange minuttene for å bli ferdig her.

Pizzeria Fabbrica

Mens vi ventet på pizzaene, spiste vi god bruschetta. Brødet, oljen og tapenaden var kjempegod. Tomatene lider av at vi er i Norge og det er mars. Smaker ikke veldig mye sol og sommer av tomatene da, beklageligvis.

Pizzeria Fabbrica

Berkel kjøttskjærer er en klassiker!

Pizzeria Fabbrica

Siste finish på verket!

Pizzeria Fabbrica

Renato Roberti har ingen problemer med å få med seg 4 pizzaer på én gang. Han hadde ingen problemer med å sjarmere små og store rundt bordet heller. Det var i dele tatt en veldig god stemning på pizzafabrikken! Du kan se at de som jobber der, koser seg med jobben sin, og da smitter det over og gir en varm og god atmosfære på hele huset.

Pizzeria Fabbrica

Pizza bambino til familiens bambino – selv om hun jo begynner å bli stor. Det er utrolig hvor mye god pizza det er plass til i en liten barnemage! Tom ble iallfall tallerkenen.

Pizzeria Fabbrica

Adrian spiste Pizza Pollo med tomatsaus, kylling, mozzarella, ruccola, rød pesto og parmesan.

Pizzeria Fabbrica

Øystein spiste Pizza Diavola med tomatsaus, mozzarella, pecorino romano (ost lagd på sauemelk), Napoli piccante (sterk salamipølse), sorte oliven og løk. Med sin store hang til sterk mat, var han ganske raus med krydderoljen som Renato plasserte på bordet. Krydderoljen har de lagd selv av habanero, som er veldig sterk chilifrukt. For oss vanlige dødelige, skal vi være ganske forsiktige med den oljen.

Pizzeria Fabbrica

Og jeg spiste Pizza Mari e Monti med tomatsaus, mozzarella, hvitløksmarinert scampi, steinsopp og ruccola.

All pizzaen smakte akkurat som den skulle, iallfall ut fra min kunnskap om italiensk pizza. Det er liksom bunnene som er det aller viktigste når det kommer til italiensk pizza, spør du meg. Disse var perfekt tynne, litt seige (kan kan kjenne at deigen har fått god tid til å utvikle seg med både gluten og smak) og de var akkurat sånn passe bløte midt på.

Pizzeria Fabbrica

Vi var gode og mette etter dette, men fikk plass til litt tiramisu for det. Du vet, det stemmer det at vi har en egen dessertmage! Den var kjempegod! Kunne gjerne spist enda litt mer.

 

 

 

 

 

4 kommentarer til “Pizzeria Fabbrica”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon