Ukemeny for uke 20

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 20

Uke tre, av fire, uker med en ekstra fridag er i anmars. Denne uka er det stor stas med 17. maifeiring på fredag! Jeg gleder meg like mye som ungene. Vi må ha litt mat resten av uka også, så her kommer det middagsforslag for alle dagene.

God uke til deg! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 20

Mandag 13. mai – Tomatsuppe med brødkrutonger

Hjemmelagd tomatsuppe er kjempegodt! Utrolig enkelt å lage er det også. Her bruker jeg løk, hvitløk, bokstomater og en slump med fløte og får en mild og rund smak på suppa. Vil du, kan du som jeg, steke noen brødkrutonger som du serverer til.

Ukemeny for uke 20

 

Tirsdag 14. mai – Pasta med mandelsaus

Jeg vet det høres merkelig ut med mandelsaus til pasta, men det funker faktisk riktig så godt. Gir en god smak og morsom crunch. Her bruker jeg blansjerte mandler, men du kan også bruke mandler hvor skallet fremdeles er på.

Ukemeny for uke 20

 

Onsdag 15. mai – Stekt torsk med nypoteter og asparges

Selv om våren har vært forholdsvis treg med å melde sin ankomst rundt om, har nypotetene ankommet butikkene. Ikke norske vel og merke, men jeg koser meg med de importerte også.

Ukemeny for uke 20

 

Torsdag 16. mai – Pytt i panne med posjert egg

Med bunadsskjortestryking og annen skjortestryking, sjekking om penskoene til ungene fremdeles passer, med påfølgende skopussing, sølvpussing og alt mulig annet som jeg bestandig utsetter til 16. mai, er det ikke mye tid til middagslaging. Da er pytt i panne helt perfekt!

Ukemeny for uke 20

 

Fredag 17. mai – Koldtbord, pølser eller grilling – valget er ditt

Her finner du alle oppskriftene du trenger!

Ukemeny for uke 20

 

Lørdag 18. mai – Innbakt laks med blomkål og mangochutney

I kveld sendes den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix fra Sverige, og da staser vi opp middagen og satser på norsk seier. Laksen blir knakende god når den får følge med blomkålen og mangochutneyen.

Ukemeny for uke 20

 

Søndag 19. mai – Pai med ost og skinke

Har du rester fra ukens middager, kan de godt brukes opp i søndagens pai. Å lage pai er i grunn en strålende måte å bruke opp rester på. Her fyller jeg paien med ost, skinke og tomat, men både fisk og kylling er også veldig gode paifyll.

Ukemeny for uke 20

 

Dessert – 17. mai-muffins

Med min store forkjærlighet for kremostglasur, er disse muffinsene perfekte å servere på nasjonaldagen! Enkle å lage er de også.

Ukemeny for uke 20

God uke!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon