Ukemeny for uke 20
Uke tre, av fire, uker med en ekstra fridag er i anmars. Denne uka er det stor stas med 17. maifeiring på fredag! Jeg gleder meg like mye som ungene. Vi må ha litt mat resten av uka også, så her kommer det middagsforslag for alle dagene.
God uke til deg! Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 13. mai – Tomatsuppe med brødkrutonger
Hjemmelagd tomatsuppe er kjempegodt! Utrolig enkelt å lage er det også. Her bruker jeg løk, hvitløk, bokstomater og en slump med fløte og får en mild og rund smak på suppa. Vil du, kan du som jeg, steke noen brødkrutonger som du serverer til.
Tirsdag 14. mai – Pasta med mandelsaus
Jeg vet det høres merkelig ut med mandelsaus til pasta, men det funker faktisk riktig så godt. Gir en god smak og morsom crunch. Her bruker jeg blansjerte mandler, men du kan også bruke mandler hvor skallet fremdeles er på.
Onsdag 15. mai – Stekt torsk med nypoteter og asparges
Selv om våren har vært forholdsvis treg med å melde sin ankomst rundt om, har nypotetene ankommet butikkene. Ikke norske vel og merke, men jeg koser meg med de importerte også.
Torsdag 16. mai – Pytt i panne med posjert egg
Med bunadsskjortestryking og annen skjortestryking, sjekking om penskoene til ungene fremdeles passer, med påfølgende skopussing, sølvpussing og alt mulig annet som jeg bestandig utsetter til 16. mai, er det ikke mye tid til middagslaging. Da er pytt i panne helt perfekt!
Fredag 17. mai – Koldtbord, pølser eller grilling – valget er ditt
Her finner du alle oppskriftene du trenger!
Lørdag 18. mai – Innbakt laks med blomkål og mangochutney
I kveld sendes den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix fra Sverige, og da staser vi opp middagen og satser på norsk seier. Laksen blir knakende god når den får følge med blomkålen og mangochutneyen.
Søndag 19. mai – Pai med ost og skinke
Har du rester fra ukens middager, kan de godt brukes opp i søndagens pai. Å lage pai er i grunn en strålende måte å bruke opp rester på. Her fyller jeg paien med ost, skinke og tomat, men både fisk og kylling er også veldig gode paifyll.
Med min store forkjærlighet for kremostglasur, er disse muffinsene perfekte å servere på nasjonaldagen! Enkle å lage er de også.
God uke!