Ukemeny for uke 12
Solen skinner, det er vår i luften og blåveisene har begynt å blomstre i blomsterbedet rett utenfor kjøkkenet! Herlig, herlig!
Jeg satser på en herlig matuke også. Med gode smaker og friske farger. Håper du finner noen nye – og kanskje også noen gamle – favoritter her!
En riktig god uke til deg! Og husk; Nyt livet og nyt maten!
Mandag 16. mars – Kjapp hverdagspasta
Denne middagen bruker du akkurat like lang tid på å lage som det tar å koke pastaen. Kjempegod er den også!
Tirsdag 17. mars – Stekt torsk med skinke
Dette er barndomsmiddagen som har tålt overgangen til voksenlivet skikkelig godt!
Onsdag 18. mars – Wok med kjøttdeig og nøtter
Dette er en supergod wok som bestandig gjør suksess i heimen!
Torsdag 19. mars – Laks i pasta og ostesaus
VIl du lage en veldig kjapp saus, kan du røre ut kremost med litt kokevann fra pasta – akkurat som jeg gjør her. Blir veldig godt!
Fredag 20. mars – Luksusfamilien for hele familien
Luksustilskuddet i salaten er kyllingconfit. Du føler deg høyt hevet over det virkelige liv når du kan rive av store biter av et ultramørt og like ultrasaftig kyllinglår.
Du kan også bruke vanlig stekte kyllinglår til salaten!
Lørdag 21. mars – Hawaiiburger
Hawaiiburger lagde jeg uttallige ganger da jeg som tenåring jobbet på burgersjappa hjemme på Inderøya. Fremdeles godt!
Søndag 22. mars – Svinecarre med den beste brokkolisalaten
Jeg er fullestendig klar over at svinecarre ikke er det man finner i kjøttdisken bestandig. Heldigvis er det fullstendig mulig å lage denne supergode middagen med svinefilet også!
Ukens kake – Blåbærpai med smuldretopping
Denne blåbærpaien er akkurat like god som den ser ut som! Enkel og grei å lage er den også, og da er det jo i grunn bare velstand.
Ukens duftende gjærbakst – Hjemmelagde wienersnurrer
Hjemmelagd wienerdeig er noe av det aller beste du kan bake – det synes iallfall jeg. Det er rett og slett fantastisk godt! Det er ikke veldig vanskelig, men det tar litt tid.
En riktig god uke til deg!