Porsjonsquicher med chorizopølse

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Porsjonsquicher med chorizopølse

For en som er glad i pai (les meg!), så gjelder det å variere både innholdet og fasongen litt sånn at det blir litt variasjon i paiinntaket. Her lager jeg 4 små porsjonspaier, istedenfor én stor, som jeg fyller med chorizopølse og ost. Skikkelig digg, må vite!

Denne oppskriften på paideig kan du bruke i all slags paier. Den passer til én vanlig stor paiform eller 4 små som her. Jobb så lite som mulig med paideigen din mens du lager den og avkjøl den mellom de ulike trinnene, så unngår du at den krymper under stekingen.

Jeg kjevler bestandig ut paideigen min mellom to lag plastfolie! Da slipper jeg at den setter seg fast i benken og den er dessuten lett å få oppi paiforma uten at den går i stykker.

Porsjonsquicher med chorizopølse

Dette trenger du til 4 små porsjonspaier

Paibunn
175 g hvetemel
120 g kjøleskapskaldt smør
2–3 ss iskaldt vann

Fyll
75 g chorizopølse
2 egg
1 dl fløte
1 dl H-melk
500 g revet ost
ca. ½ ts salt

Porsjonsquicher med chorizopølse

Ha hvetemel i en food processor. Del smøret i terninger og kjør det inn sammen med melet. Når du nå skal blande inn vannet, gjelder det å bare kjøre knivene rundt akkurat så mye som du må og ikke noe mer enn det. Så, tilsett 2 spiseskjeer med kaldt vann og bruk pulseknappen på food processoren, hvis du har det. Ta av lokket og kjenn om du greier å presse massen sammen til en deig som holder sammen. Hvis ikke, tilsetter du enda 1 spiseskje med vann.

Del deigen i 4. Klem hver bit flat og pakk dem inn i plastfolie. Legg dem i kjøleskapet i 30 minutter. Ligger dem mye lenger, slik at de har blitt steinhard, lar du dem ligge på kjøkkenbenken i 10–15 minutter før du starter utkjevlingen.

Smør 4 små paiformer.

Legg plastfolie på arbeidsbenken din. Dryss over et tynt lag med hvetemel og legg deigen oppå. Dryss hvetemel over der igjen og et nytt lag plastfolie. Kjevle ut deigen til den er så stor at den dekker paiforma. Løft på plastfolien innimellom og dryss over mer mel når det er nødvendig. Vend den også slik at du er sikker på at den ikke sitter fast på undersiden heller.

Fjern plastfolien på den ene siden og legg deigen på plass i forma. Klem den godt ned i kantene. Dra et kjevle over kanten før du fjerner resten av plastfolien og den overskytenden deigen. Gjenta med resten.

Sett formene i kjøleskapet i 30 minutter.

Sett stekeovnen på 190 grader varmluft. Prikk bunnene med en gaffel. Legg bakepapir i bunnen og fyll opp med tørkede erter el. Stek bunnene i 10 minutter. Fjern ertene og bakepapiret og stek videre i 5 minutter.

Del chorizopølsen i mindre biter. Visp sammen resten av ingrediensene til fyllet. Hell det over i de forstekte skallene. Sett formene på et stekebrett og stek quichenene i 15 minutter.

Porsjonsquicher med chorizopølse

* vil du lage én stor quiche i stedet for, øker du væskemengden i fyllet med ½ desiliter og steker den på 175 grader varmluft i 30–35 minutter.

Ett kommentar til “Porsjonsquicher med chorizopølse”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon