Ukemeny for uke 34
En skikkelig hverdagsuke står for døra for alle familier som har barn i skolealder nå. Det blir deilig å komme inn i de vanlige rutinene igjen også. Forhåpentligvis betyr ikke skolestart det samme som at sommeren er over for denne gang, selv om det definitivt ser slik ut når jeg ser ut av vinduet akkurat nå. Det bruker ofte å være mange nydelige sensommerdager til godt ut i september. Jeg satser på at det slår til i år også.
Vi må spise litt middag denne uka også, så her kommer mine middagsforslag. Håper du har lyst til å lage mange av rettene!
En riktig god uke til deg og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 19. august – Potetomelett
En skikkelig spansk potetomelett er både godt og enkelt. Billig middag er det også. Og det er bestandig kjekt!
Tirsdag 20. august – fiskeform med bacon og valnøtter
Kjøleskapsraid er utgangspunktet for denne middagen. Bestandig spennende å se hvilket god resultat det er mulig å skape ut fra hva som finnes i kjøleskapet og/eller fryseren.
Onsdag 21. august – Trøndersk cowboygryte
Dette var favorittmiddagen min i store deler av oppveksten, og jeg synes fremdeles det er veldig godt. Ungene elsker cowboygryta som er veldig kjapp å lage. Noen ganger, når jeg føler for det, sprøsteker jeg litt bacon og strør over til slutt.
Torsdag 22. august – Grillspyd med kjøtt, brød og sitron
Har du tørt brød liggende i brødboksen, er det perfekt å ta med på grillen neste gang du skal træ noen godbiter på et spyd. Her får de selskap av både bacon, entrecôte og sitron og det blir riktig så godt, må sies.
Fredag 23. august – Stekte kyllingbryst med ananas- og chilisalsa
Her har jeg brukt ananas som hovedbestanddel i en salsa og most den sammen med chili, løk og lime. Den passer perfekt til stekt kyllingbryst. Følger du denne oppskriften, får du en halvsterk salsa.
Lørdag 24. august – Grilla kyllinglår
Skulle det være sånn at det ikke er grillvær der du er, lager du rett og slett denne middagen inne over stekeplatene og i stekeovnen. Godt blir det samme hva!
Søndag 25. august – Ost- og skinkekake
Istedenfor vanlig paideig, bruker jeg en gjærdeig når jeg lager denne paien, eller kaken som jeg bruker å kalle den. Skikkelig god!
Denne isen trenger du ikke ismaskin for å lage. Inne i dette blogginnlegget får du også en liten filmsnutt der du kan se meg lage isen!
En riktig god matuke til deg!