Selvplukk!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Selvplukk!

Noen ganger må jeg nesten klype meg i armen for å være sikker på at jeg er i virkeligheten! Jeg føler meg utrolig heldig som får lov til å oppleve så utrolig mye spennende som matskribent. Og, ikke minst, treffe så veldig mange hyggelige mennesker – og spise så mye god mat!

Nå i helga tok jeg med resten av husholdningen (kun de to-beinte) og dro på selvplukk av mais, gresskar, aspargesbønner, hestebønner, bondebønner, dill, basilikum, rødbeter, blåbær…. Ja, you name it!

Selvplukk!

Skauen gård i Onsøy i Fredrikstad kommune har de nemlig et riktig så rikholdig utvalg å forsyne seg fra! Jeg bare elsker å kunne plukke med meg fantastiske råvarer og så dra hjem å lage superdupergod mat!

Maisen bør du spise opp og/eller fryse ned med en gang du kommer hjem fra selvplukken. Maisen tåler nemlig ikke å ligge spesielt lenge etter at den er plukket. Da vil nemlig sukkeret omdannes til stivelse og smaken forringes ganske mye. Så har du aldri smakt nyplukket mais før, men kanskje kjøpt fersk mais i butikken, vil du få en særdeles positiv overraskelse når du smaker din selvplukkede.

Selvplukk!

Ellen Skauen Ruud driver Skauen gård sammen med sin mann, Asbjørn, og her har de 3 mål med mais, rødbeter, bønner, krydderurter og gresskar i ulike farger og fasonger i tillegg til 2 mål med buskblåbær eller amerikanske blåbær, som vi bruker å kalle dem.

Selvplukk!

Maisåkeren på Skauen gård.

Selvplukk!

Veldig moro å plukke mais. Blir jo så fort fullt i kassen.

Selvplukk!

Særdeles fornøyd!

Skauen gård har åpent alle dager unntatt søndag og mandag. Sjekk ut åpningstidene på hjemmesiden deres.

Selvplukk!

Er det ikke vakkert?

Selvplukk!

Ungene samler gladelig sammen av alt det gode.

Selvplukk!

Store og saftige dessertblåbær har de også. Der er det vanligvis ikke selvplukk, men du kan kjøpe bærene ferdig plukket i gårdsbutikken.

Selvplukk!

Mange av de blåbærbuskene var skikkelig store. Omtrent like høye som meg. Blåbærdyrking på denne måten er langsiktig arbeid. Ellen plantet flesteparten av buskene i 1995. Det er flere sorter her. Litt ulike størrelser og litt forskjell i søtheten.

Selvplukk!

Det var i grunn Ellen som sto for mesteparten av plukkinga opp i bøtta. De fleste bærene jeg plukka havnet rett i munnen!

Blåbærene egner seg perfekt til kaker og muffins og til å spise opp akkurat som de er.

Sjekk om det finnes et sted der de har selvplukk i nærheten av der du bor også. Det er så moro å være med på!

2 kommentarer til “Selvplukk!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon