Stekt chorizo med bønner og tomat

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Stekt chorizo med bønner og tomat

Dette er en av mine absolutte middagsfavoritter for tida. For meg er bare synet av maten så fantastisk at rumlinga i magen starter umiddelbart. Og så er det faktisk sånn at smaken går synet et høy gang! Og her kommer det enda en godbit: Det går mindre enn 20 minutter fra jeg finner fram kniven til maten står på bordet!

Her bruker jeg hele spanske chorizopølser, som du får kjøpt i veldig mange helt vanlige dagligvarebutikker. Får du ikke tak i det, bruker du 150 gram ferdig oppskårne, tynne chorizoskiver og en god middagspølse eller to i tillegg.

Jeg har lært meg å hamstre hermetikk når jeg er i butikker med større utvalg enn det er der jeg bor. Blant blikkboksene med tomater har jeg funnet vidunderlige små cherrytomater som ligger der i sin egen tomatsaus og bare venter på at jeg skal finne fram boksåpneren. Smaksmessig gjør det ikke stor forskjell om du bruker hakkede, hermetiske tomater. Det gjør jeg også når alle cherrytomatene er oppspist. Men er du i nærheten av en velassortert dagligvarebutikk, er ikke jeg i tvil om hva du bør gjøre.

Stekt chorizo med bønner og tomat

Dette trenger du for å lage stekt chorizo med bønner og tomat til 4 personer
1 fedd hvitløk
1 liten løk, ev. 3 sjalottløk
ca. 350 g chorizopølse
1 ss olivenolje
1 boks røde grytebønner eller chilibønner
1 boks kikerter
2 bokser hermetiske tomater, cherrytomater eller hakkede
1 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
1 ss brunt sukker, ev. hvitt
2 ts balsamicoeddik
salt
pepper
godt brød til servering

Stekt chorizo med bønner og tomat

Finhakk hvitløken og skjær løken i tynne ringer. Ta av skinnet på chorizopølsa og del den i ca. 1 cm tykke skiver. Ha bitene i en stekepanne sammen med olivenoljen og løken. La det surre på svak varme i noen minutter, til løken blir myk.

Hell bønnene og kikertene over i et dørslag og skyll dem godt under kaldt vann. Ha dem i panna sammen med tomatene, krydderet og sukkeret. Bland alt og kok opp. La det småkoke i 8–10 minutter. Rør inn balsamicoeddiken og smak til med salt og pepper før du serverer.

Stekt chorizo med bønner og tomat

Skjær opp litt godt brød og sett det også fram på bordet.

3 kommentarer til “Stekt chorizo med bønner og tomat”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon