Jeg elsker grønn pesto! Det er sol, sommer og massevis av positiv energi hele året rundt, spør du meg. Noen ganger lager jeg den bare av basilikum – som er originalen – og andre ganger blir basilikumen byttet ut, eller får følge med ruccola eller spinat. I denne oppskriften bruker jeg like mye ruccola som basilikum.
Dette trenger du for å lage pasta med pesto og chorizo til 4 personer
Pesto
20 g pinjekjerner
50 g parmesan
1 fedd hvitløk
½ stor potte basilikum
25 g ruccola
1 dl olivenolje
10–15 dråper tabasco
½ ts salt
nykvernet pepper
saft av ca. ¼ sitron
Pastasalaten
500 g pastaskruer, her bruker jeg fullkornspasta
100 g chorizo
1 ss olivenolje
16 cherrytomater
½–1 rød chili
Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne over medium varme og rist dem til de blir brunflekkete. La dem avkjøles litt.
Jeg lager pestoen min i en food processor, men du kan gjerne lage den med en stavmikser eller i en morter. Riv parmesanen og ha mesteparten av den i food processoren. Ha i hvitløkfeddet og pinjekjernene og kjør til de blir helt smulete. Ha så i basilikumen og ruccolaen og kjør knivene rundt før du sper med olivenoljen og smaker til med tabasco, salt, pepper og sitronsaft.
Kok opp godt saltet vann i en stor kasserolle til pastaen. Ha i pastaen, rør om og la det koke opp. Kok etter anvisning på pakken. Hell pastaen over i et dørslag og la den renne av. Hvelv den så tilbake i kasserollen igjen, hell over pestoen og rør det hele sammen.
Del chorizopølsen i små terninger og stek dem på forholdsvis sterk varme i en stekepanne sammen med oljen til de har fått en stekeskorpe rundt det hele. Del cherrytomatene i to og hakk opp chilien. Bland sammen alt. Dryss over resten av parmesanen ved servering.
Ser ikke dette utrolig godt ut?
Det så rett og slett godt ut! Spennende oppskrift 🙂
Takk for det, Anne!
Veldig godt og veldig enkelt 🙂
Denne var så enkel og sååå god!!
Perfekt, Line!
Hva slags Chorizo bruker du ?
Jeg bruker ofte å kjøpe hel speket chorizopølse på min lokale Rema 1000 🙂