Pasta med pesto og chorizo

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pasta med pesto og chorizo

Jeg elsker grønn pesto! Det er sol, sommer og massevis av positiv energi hele året rundt, spør du meg. Noen ganger lager jeg den bare av basilikum – som er originalen – og andre ganger blir basilikumen byttet ut, eller får følge med ruccola eller spinat. I denne oppskriften bruker jeg like mye ruccola som basilikum.

Pasta med pesto og chorizo

Dette trenger du for å lage pasta med pesto og chorizo til 4 personer

Pesto
20 g pinjekjerner
50 g parmesan
1 fedd hvitløk
½ stor potte basilikum
25 g ruccola
1 dl olivenolje
10–15 dråper tabasco
½ ts salt
nykvernet pepper
saft av ca. ¼ sitron

Pastasalaten
500 g pastaskruer, her bruker jeg fullkornspasta
100 g chorizo
1 ss olivenolje
16 cherrytomater
½–1 rød chili

Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne over medium varme og rist dem til de blir brunflekkete. La dem avkjøles litt.

Jeg lager pestoen min i en food processor, men du kan gjerne lage den med en stavmikser eller i en morter. Riv parmesanen og ha mesteparten av den i food processoren. Ha i hvitløkfeddet og pinjekjernene og kjør til de blir helt smulete. Ha så i basilikumen og ruccolaen og kjør knivene rundt før du sper med olivenoljen og smaker til med tabasco, salt, pepper og sitronsaft.

Kok opp godt saltet vann i en stor kasserolle til pastaen. Ha i pastaen, rør om og la det koke opp. Kok etter anvisning på pakken. Hell pastaen over i et dørslag og la den renne av. Hvelv den så tilbake i kasserollen igjen, hell over pestoen og rør det hele sammen.

Del chorizopølsen i små terninger og stek dem på forholdsvis sterk varme i en stekepanne sammen med oljen til de har fått en stekeskorpe rundt det hele. Del cherrytomatene i to og hakk opp chilien. Bland sammen alt. Dryss over resten av parmesanen ved servering.

Pasta med pesto og chorizo

Ser ikke dette utrolig godt ut?

Pasta med pesto og chorizo

9 kommentarer til “Pasta med pesto og chorizo”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon