Kyllingstrimler med tomat- og chilimos og kokosris

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kyllingstrimler med tomat- og chilimos og kokosris

Dette tror jeg er maten å lage i løpet av helgen! Se for deg saftig kylling marinert og smakssatt med chili, koriander og hvitløk. Tomater og chili kokt sammen med ingefær og brunt sukker til det blir en sterk, men fantastisk smaksrik mos, og basmatiris kokt i søtlig kokosmelk! Kjenner du luktene komme mot deg?

La deg ikke skremme av mengden chili i mosen. Fordi den blir blandet med tomatene og rikelige mengder med sukker, vil smakene på en måte gå opp i en høyere dimensjon hvor heten fra chilien også gir en rundere og dypere aroma. Mulig dette ble litt høytflyvende, men poenget mitt er at det blir knallgodt! Dette er rett og slett skikkelig deilig snaddermat.

Kyllingstrimler med gode smaker

Kyllingstrimler med tomat- og chilimos og kokosris

til 4 personer

500 g kyllingfilet
1 rød chili
1 neve frisk koriander
2 ss sesamolje
2 ss fiskesaus
2 ts flytende honning
2 fedd hvitløk

Tomat- og chilimos
2 store, modne tomater
2 røde chili
2 fedd hvitløk
2,5 cm fersk ingefær
1 ss fiskesaus
150 g brunt sukker
50 ml rødvinseddik
2 kaffirlimeblad
25 g rosiner

Kokosris
1 boks kokosmelk (4 dl)
2–3 dl vann
1 kanelstang
skall av ½ lime
salt
4 dl basmatiris

Del kyllingfiletene i forholdsvis tykke strimler. Del chilien i to og skrap ut frøene. Finhakk både den og korianderen. Bland alle ingrediensene til marinaden og la kyllingen marineres i 1 time på kjøkkenbenken eller over natten i kjøleskapet. Stek kyllingbitene i en grillpanne, ca. 5 minutter på hver side. Steketiden avhenger av hvor store strimler du lagde.

Grovhakk chilien til tomat- og chilimosen. Du velger selv om du vil ha den med eller uten frø. Du kan jo for eksempel ta én av hver. Skrell hvitløkfeddene og ingefæren og ha det i en food processor sammen med halvparten av tomatene. Kjør food processoren til det er most sammen.

Del resten av tomaten i småbiter. Ha både mos og tomatbiter i en kasserolle sammen med sukker, vineddik, kaffirlimeblader og rosiner, og kok opp. La det hele småkoke i 45 minutter. Rør om av og til.

Til risen bruker du nok vann til at kokosmelk og vann passer til væskeanvisningen på rispakken. Kok opp væsken.  Tilsett resten av ingrediensene, rør rundt en gang og la det småkoke under lokk til risen er ferdig kokt.

Kyllingstrimler med gode smaker

Kyllingstrimler med gode smaker

God middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon