Bamsrudlåven i Mysen
Ikke mange milene fra Rakkestad, hvor jeg bor, driver familien Klufterud Bamsrudlåven. Det er kurs- og selskapslokaler. Når jeg i sommer fikk nyss om at de også har startet med egen isproduksjon skjønte jeg at det var på tide å ta seg en tur på besøk. Det er jo ikke så mange isprodusenter rundt meg akkurat.
Eva, Elin og Rune Klufterud! Det er Elin som er i bresjen for isproduksjonen. Ettersom de er eggprodusenter, sier det seg selv at det er mye eggeplommer i isen deres. Melka som brukes er fra den nærmeste gården, så her snakker vi om skikkelig kortreiste råvarer.
De har 4 varianter av isen: vanilje, krokan, jordbær og kaffe & kakao (den minte mye om tiramisu i smaken). Jeg synes alle isene var kjempegode. Kaffe- og kakaoisen var kanskje den jeg falt aller mest for.
Isen er å få kjøpt i noen butikker rundt om på Østlandet foreløpig. Jeg så den i Mathallen i Oslo senest i går. Går alt etter planen, vil vi nok kunne finne dem i et større utvalg butikker før issesongen starter for fullt neste år.
Jeg gleder meg til å følge med på fortsettelsen!