Devils on horseback

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Devils on horseback

Hvor mange kvelder har jeg ikke lett meg gjennom kjøkkenskapene hjemme i det håp om å finne noen godsaker jeg kan kose meg med lettere henslengt i sofaen. Noen ganger er jakten vellykket, andre ganger blir det knekkebrød med brunost. Det er godt det også, bare så det er sagt. Og det er jo det, eller mat i tilsvarende sjanger, som som oftest er følgesvennen til kveldsmaten.

Men så var det disse kveldene når det liksom ikke blir nok da. Når kroppen forlanger mer smak, mer spenning. Ja, da er dette løsningen! Søte dadler,  salt bacon og blåmuggost er en superb kombinasjon. Ikke mye jobb er det med å lage dem heller.

Du kan gjerne lage og servere dette som en forrett eller som en del av et større tapasbord også. Eller du kan invitere over naboen på et glass vin og et fat med disse. Perfekt!

Hvorfor heter det Devils on horseback? Vel, i følge ulike kilder kommer navnet fra Cornwall i England i år 1066 da franskmennene invaderte England. For å skjule rustningene sine, kledde de dem med bacon (av alle ting!). Når dagens kamper var ferdig, spiste de sikkert baconet. (Den siste setningen la jeg til helt på egenhånd, så den kan jeg egentlig ikke gå god for). Krigerne ble nok sett på som djevelske, derav navnet.

Devils on horseback

Dette trenger du for å lage 12 Devils on horseback

12  dadler
100 g blåmuggost, velg så sterk ost som du liker
6 skiver bacon
12 tannpirkere

Sett stekeovnen på 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Fjern steinene midt i dadlene. Del osten opp i 12 like store deler og legg en ostebit inni  hver daddel. Del baconskivene på midten slik at du får 12 baconstrimler som er halvparten så korte, men fremdeles like brede. Rull baconskivene rundt dadlene. Fest med en tannpirker.

Legg dem på bakepapiret og stek dem midt i stekeovnen i ca. 20 minutter til baconet er gyllenbrunt. En del av osten kommer til å smelte litt utover bakepapiret, så det er bare å skrape med seg når du tar opp bitene og legger over på et serveringsfat.

Devils on horseback

Kos deg!

Devils on horseback

 

3 kommentarer til “Devils on horseback”

  1. Utseendemessig nesten helt lik som de jeg lærte meg å lage. Ferske dadler (oppskrifta original erstattet steinen med en 1/4 mandel) tips også å prøve seg fram med noen variasjoner hint av chili og sitron uten at det overdøver dadlene. Da får du både salt, søtt,litt surt og bittelitt sterkt og med mandelbiten i midten. Noe å sette tena i.

  2. Hei Randi!
    Ja, jeg har også lagd disse med dadler mange ganger. Veldig godt det også 🙂
    Har imidlertid aldri prøvd med mandel, så det får jeg prøve neste gang. Takk for tipset 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon