Snøkrystallkjeks

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Snøkrystallkjeks

Det er bestandig moro å prøve ut noen nye kjekser og kaker til jul, synes jeg. Eller egentlig til førjulstiden, for når sant skal sies, er det jo i adventstiden julekakene smaker aller best. Å ta en pause fra førjulsmaset og sette seg ned med en kake eller to og en kopp kaffe. Med den rette julemusikken i bakgrunnen da, er øyeblikket perfekt!

Om du ikke har en kakeutstikker som er formet som et snøflak, kan du jo finne fram en hjerteform og lage hjertekjeks istedenfor. Smaken blir akkurat like god!

Snøkrystallkjeks

Dette trenger du for å bake ca. 25 snøkrystallkjeks
225 g mykt smør
225 g sukker
1 egg
½ ts vaniljesukker
450 g hvetemel
evt. 1 ss kaldt vann

Glasur og pynt
250 g melis
ca. 3 ss sitronsaft

Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett egget og vaniljesukkeret og pisk det inn. Tilsett hvetemelet og pisk akkurat nok til melet blir innarbeidet. Ikke pisk mer enn nødvendig. Er deigen for tørr til at du greier å samle den sammen, tilsetter du 1 ss med vann.

Pakk deigen inn i plastfolie, klem den flat og legg den i kjøleskapet i noen timer eller over natten.

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.

Jeg kjevler bestandig ut smørrike deiger som dette mellom to lag plastfolie. Da slipper jeg at deigen setter seg fast i benken. Så legg dobbel bredde med plastfolie på benken og dryss et tynt lag med hvetemel. Legg over deigen, litt hvetemel og et nytt lag dobbel bredde plastfolie.

Kjevle ut deigen til den er ca. 5 mm tykk. Løft plastfolien og vend deigen innimellom. Dryss på mer mel når det er nødvendig. Stans ut kjeks med snøkrystallformet utsikker og legg kjeksen over på bakepapirkledde stekebrett.

Stek kjeksene i 10–12 minutter til de begynner å bli gyllenbrune i kantene. La dem avkjøles på en bakerist.

Snøkrystallkjeks

Rør sammen melis og sitronsaft og pynt kjeksene med glasuren.

God bakst!

 

3 kommentarer til “Snøkrystallkjeks”

  1. Hei Lin!
    Ja, de oppbevares i kakeboks, som andre julekaker. Julekakene er jo bestandig best når de er forholdsvis ferske, men holder seg helt greit i noen uker. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon