Bringebærfylte nøttekjeks

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Bringebærfylte nøttekjeks

Husker du de fylte kirsebærkjeksene jeg la ut her på bloggen for noen dager siden? Her kommer bringebærversjonen av de samme kjeksene. De er fremdeles akkurat like gode!

Jeg liker best å fryse ned disse kjeksene dersom de ikke spises opp i løpet av 2-3 dager. De holder seg i en kakeboks litt lenger enn det, men ettersom de tiner på maks 5 minutter, synes jeg det er greit å legge dem i en zip-pose i fryseren istedenfor.

Bringebærfylte nøttekjeks

Dette trenger du for å bake ca. 24 fylte bringebærkjeks
125 g smør – bruker du usaltet smør, tilsetter du 1/4 ts salt
100 g hasselnøtter
275 g hvetemel + litt til utkjevling
½ ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
25 g melis + til dryss over ferdige kjeks
50 g sukker
1 stort egg
3 dl bringebærsyltetøy

Sett stekeovnen på 150 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Smøret du skal bruke til kjeksene, skal være nesten kjøleskapskaldt. Ta det derfor ut 10–15 minutter før du starter med resten av deiglagingen.

Rist nøttene i stekeovnen i 8–10 minutter til de begynner å bli brunflekkete. Ha dem i en food processor og kjør knivene rundt til de har blitt helt smulete, nesten så fint som mel. Du kan du også bruke en mandelkvern.

Ha nøttene i en miksebolle sammen med det tørre og bland det sammen. Del smøret opp i små terninger og tilsett terningene mens mikseren går på medium hastighet. Ha i egget og visp det til at du smøret er godt inkorporert i deigen og du merker at den har skiftet konsistens og blitt til en fin deig.

Del deigen i to, pakk hver del inn i plastfolie og legg dem i kjøleskapet i minst 2 timer. Imens har du syltetøyet i en kasserolle og lar det småkoke til det har blitt tykt og nesten sirupaktig i konsistensen.

Kjevle ut deigen mellom to lag med plastfolie. Snu den noen ganger og dryss på mer hvetemel dersom det er nødvendig. Stikk ut sirkler på ca. 6 cm i diameter og legg dem over på et bakepapirkledd stekebrett. Gjenta med den andre deigklumpen. Rull sammen deigresten og kjevle dem ut på nytt.

For den andre deigklumpen stikker du først ut like store sirkler, for så å stikke ut mindre sirkler inni der igjen. Den lille deigen i midten kan du enten kjevle ut på nytt eller steke som den er.

Fordel et lag med syltetøy på de hele sirklene og legg uthulede sirkler oppå. Klem dem forsiktig sammen. Legg dem over på to bakepapirkledd stekebrett.

Sett stekebrettene i kjøleskapet i 20–30 minutter før du steker dem på 175 grader varmluft i 10–12 minutter. Avkjøl kjeksene på en bakerist.

Bringebærfylte nøttekjeks

Dryss litt melis over ved servering. Kjeksene holder seg i en lufttett boks i ca. 1 uke. De er også fine å fryse. De tiner på noen få strakser.

2 kommentarer til “Bringebærfylte nøttekjeks”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon