Kjempegod terte med epler og svisker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kjempegod terte med epler og svisker

Til alle som er skeptiske til å bruke svisker i en kake: prøv denne og du vil garantert skifte mening! De søte sviskene og de friske eplene er en super kombinasjon!

Istedenfor å bruke en paiform, kjevler jeg her ut tertebunnen rett på bakepapiret og bretter tertekantene innover fyllet. Jeg synes det ser riktig så lekkert ut.  Det gir det hele dessuten et litt mer rusitkk preg, og det er jo jeg glad i.

Når jeg skjærer eplene, deler jeg dem først i to og fjerner kjernehuset. Så skjerer jeg dem i skiver og plasserer skivene i samme rekkefølge som de lå på eplet.

Lekkert, ikke sant?

Kjempegod terte med epler og svisker

Dette trenger du for å bake en eple- og svisketerte

Tertebunn
100 g kaldt smør
200 g hvetemel
100 g melis
2 eggeplommer
ev. 1-2 ss vann
1 eggehvite til pensling

Sviskefyll
250 g svisker
75 g sukker
2 dl vann
1 vaniljestang
1 tepose Earl Grey eller English Breakfast

Eplefyll
3–4 epler
2 ss hvitt sukker
2 ss brunt sukker

1 ss maisenna

Til servering
3 dl kremfløte

Start med sviskefyllet. Del sviskene i 3 og ha dem i en bolle. Del vaniljestangen i 2 på langs og skrap ut frøene. Ha både frø og stang i en kasserolle sammen med sukker og vann og kok opp. La det koke til sukkeret er oppløst. Ta kasserollen av varmen og ha i teposen. La teen trekke i 5 minutter før du heller væsken over sviskene og lar dem stå slik i 1­2 timer. Det kan også stå over natten.

Ha smør, mel og melis til tertebunnen i en food processor og kjør knivene rundt til smøret er helt smuldret opp. Ha i eggeplommene og kjør knivene akkurat lenge nok til at eggene er arbeidet inn. Ha i eventuelt litt vann for at det samler seg sammen til en deig. Ta den opp og pakk den inn i plastfolie. Legg den i kjøleskapet i minst 1 time.

Det kan være litt vanskelig å kjevle ut tertedeigen rett på kjøkkenbenken, så det er et godt tips å kjevle den mellom to lag med plastfolie, strødd med litt hvetemel.

Kjevle den ut til du får en sirkel på ca. 30 cm i diameter. Snu leiven innimellom og forsikre deg om at den ikke sitter fast. Strø eventuelt på litt mer mel. Legg deigen over på en bakepapirkledd stekeplate.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Hell av væsken på sviskene før du fordeler dem på tertedeigen, men la det være en kant på ca. 5 cm som du ikke har fyll på. Del eplene i 2 og fjern kjernehusene før du skjærer hver halve i tynne skiver, Plasser eplene over sviskefyllet. Bland sammen de to sukkertypene og maisennaen og dryss over.

Brett opp tertekanten slik at den går opp over fyllet. Pensle det med en lett sammenvispet eggehvite.

Stek terten på nederste rille i 20 minutter. Skru så ned varmen til 180 grader og stek videre i 20–25 minutter til den har fått gyllenbrune kanter og ser ferdigstekt ut.

Kjempegod terte med epler og svisker

Server terten lunken med pisket krem til. Nam!

Kjempegod terte med epler og svisker

 

 

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Sunsweet svisker. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon