Sjokoladekake med 2 ingredienser!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Sjokoladekake med 2 ingredienser!

Jepp! Du leste riktig! Du trenger bare to ingredienser for å lage denne sjokoladekaken! Sjokolade og egg er alt som skal til for å lage denne sjokoladekaken!

Det er litt på kanten at jeg skriver to ingredienser, for jeg bruker to typer sjokolade. Jeg bruker nemlig en plate lys kokesjokolade og en plate med 70 % sjokolade for at den skal bli passe mørk og passe søt. Du kan også bruke 2 plater med 60 % sjokolade, om du nå skulle ha det i nærheten.

Oppskrift på sjokoladekake med 2 ingredienser
200 g sjokolade – jeg bruker 100 g lys kokesjokolade og 100 g 70 % sjokolade
4 egg
evt. litt melis til å drysse over kaken ved servering

Sett stekeovnen på 170 grader, varmluft, og smør en rundform på 20 cm i diameter. Legg bakepapir i bunnen.

Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn, over vannbad eller i en kasserolle på laveste styrke (det funker bare om du har induksjonstopp – med andre topper, vil du nok brenne sjokoladen). Vannbad lager du ved å koke opp vann i en kjele og så sette en stålbolle på toppen. Bollen skal ikke nå ned i det kokende vannet.

Del eggene i hvite og plomme. Rør en og en eggeplomme inn i sjokoladen. Pisk eggehvitene stive i en helt ren miksebolle.

For å bevare mest mulig luft i røren, tar du først ca. 1/4 av eggehvitene og rører kraftig inn i sjokoladebollen. Når den er rørt inn, har du i resten av eggehvitene og vender dem inn. Da bruker du en slikkepott og rører hvitene inn med store bevegelser.

Hell røren over i kakeformen og sett den i stekeovnen. Stek kaken i 30-32 minutter. Stikk en kakepinne midt i kaken for å sjekke om den er ferdigstekt. Kommer pinnen tørr ut, er kaken gjennomstekt. Ta den ut og la den avkjøles på en bakerist. Det kan være lurt å la den stå i noen minutter før du forsiktig løsner på formen.

Fjern bakepapiret under kaken og legg den over på et kakefat. Ha litt melis over i en tesil og dryss over kaken like før servering. Det er også veldig godt å servere is til kaken.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon